Ingen lokale i Liverpool-troppen?

Det er nesten 80 år siden de røde sist ikke hadde noen scousere i troppen til Merseyside-derbyet.

Brendan Rodgers har ikke hatt Jordan Rossiter med i kamptroppen til de to siste ligakampene. Står ikke tenåringen heller blant de 18 røde navnene på Goodison Park søndag, er Liverpool uten lokale spillere i et Merseyside-derby for første gang siden januar 1936.

Det har The Times-journalist Tony Barrett funnet ut i samarbeid med klubbstatistiker Ged Rea. Oppgjøret i 1936, som også ble spilt på Goodison Park, endte for øvrig målløst. Siden er det spilt 147 kamper mellom Liverpool og Everton, ifølge nettstedet LFCHistory.

– Jeg ville elsket å bli involvert. Som scouser vet jeg hvor mye det betyr for byen og supporterne, men det gjør alle de andre spillerne også, og vi kan knapt vente. Det kommer til å bli en enorm kamp, sier Rossiter til klubbens nettsider.

Unggutten spilte hele hjemmekampen mot Sion i Europaligaen torsdag kveld, og han startet oppgjøret mot Bordeaux i Frankrike, men han har ikke vært på banen i en ligakamp siden Premier League-debuten mot Arsenal i august. Det er tre uker siden Rossiter sist var med i kamptroppen til en ligakamp.

Forrige sesong hadde rødtrøyene Steven Gerrard i lagoppstillingen til begge møtene med de blå naboene, mens de sesongen i forveien i tillegg hadde Jon Flanagan, som nå er skadet, i forsvaret.