Iqbal om hvorfor han forlot Liverpool

Klubblegens sønn slet med sykdom, og Zaf Iqbal valgte å prioritere familien.

Familiære årsaker ble oppgitt som begrunnelse da legen Dr Zaf Iqbal sa opp sin stilling som Liverpools klubblege i januar. Nå skal Iqbal begynne å jobbe for Crystal Palace, og utdyper i den forbindelse hvorfor han forlot Anfield-klubben.

Iqbal forklarer til BBC at han måtte flytte tilbake til London på grunn av sykdom i familien.

- Dessverre hadde min sønn vært syk en stund, og som en følge av dette måtte min kone og mine barn bo i London. Selv om jeg hadde drømmejobben i Liverpool, betydde det at jeg måtte pendle frem og tilbake. Det gikk bra i et par år, forklarer Iqbal.

Forfremmet i 2012

 - I 2012 ble jeg forfremmet til leder for den medisinske avdelingen, og dermed fikk jeg økt ansvar. Det medførte at jeg fikk mindre tid til å komme meg tilbake til London.

- Dette ble virkelig et problem forrige sesong, når vi var med i Champions League. Jeg hadde ikke en eneste fridag i desember, noe som betydde at jeg ikke var i stand til å reise til London. Det måtte bli en forandring.

- Jeg hadde en fin tid i Liverpool, men jeg måtte prioritere familien. Jeg måtte tilbake til London.

Skal jobbe for Palace

Nå har altså Iqbal fått seg jobb i Crystal Palace.

- En stilling ble ledig, så jeg forhørte meg litt med andre som hadde jobbet sammen med Alan Pardew. Jeg ble intervjuet, vi hadde en samtale, og til slutt føltes det riktig. Så nå skal jeg begynne å jobbe for Crystal Palace.

- Jeg ser frem til det. Crystal Palace er en fantastisk klubb, med base i London, noe som var veldig viktig for meg.

41-åringen blir Palace sin første klubblege noensinne!

LES OGSÅ: ZAF IQBAL FERDIG I LFC