Jobber med «10-erne»

Adam Lallana tror klubbens 10-ere kan fungere sammen på banen.

Etter helgens kamp gjorde Jamie Carragher et poeng av at Liverpool hadde mange «10-ere», som Roberto Firmino, Adam Lallana og Philippe Coutinho - men veldig få kantspillere. Trioen har sin foretrukne rolle sentralt bak en angriper - men Adam Lallana tror de vil kunne få det til å fungere.

 

– Manageren har pratet med oss om å gå på løp uten ball. Bare fordi en spiller som en nummer 10 i den posisjonen, betyr ikke at du ikke kan strekke motstanderlaget eller jobbe hardt for å hjelpe medspillerne dine. Det handler om å hjelpe hverandre, og enten det er ved å gå på løp uten ball, løpe med ball, eller være uegoistisk - så lenge det hjelper laget er det fokuset til manageren, sier Lallana i et intervju med Liverpoolfc.com.

 

– Jeg er sikker på at manageren skulle ønske litt mer tid på treningsfeltet, men som spiller ønsker du å spille så mye som mulig.

 

Kveldens motstander er en klubb Adam Lallana har spilt for. Han spilte i Bournemouth-området da han ble oppdaget av en Southampton-speider, var i 2007 på lån i klubben.

 

– Det er en stor sjanse for oss å gå langt, men Bournemouth er en tøff motstander, noe de viste da de kom til Anfield i sesongens andre kamp. Vi kom til semifinalen i fjor, og det er viktig at vi jobber for å komme enda et steg nærmere. Vi var så nære i fjor. Etter sesongen var vi skuffet, fordi vi kom til to semifinaler. Det er viktig at vi tar det seriøst og prøver å vinne.