Joe Gomez velger Liverpool

En rekke store klubber har vært ute etter forsvareren Joe Gomez, men 18-åringen skal nå være på vei til Anfield.

Arsenal, Borussia Dortmund, Manchester City, Aston Villa, Hoffenheim, Newcastle og Bournemouth skal alle være klubber som har ønsket seg Joe Gomez, ifølge Liverpool Echo.

Den høyreiste (188 cm) høyrebacken, som er ventet å ende opp som midtstopper, skal imidlertid ha bestemt seg for å gå til Liverpool.

Ifølge Echo skal Liverpool og Charlton ha kommet langt i forhandlingene om en overgangssum. Den ventes å være i nærheten av £6M, inkludert en rekke prestasjonsbaserte klausuler.

Gomez omtales som en hurtig og spillende forsvarer som stort sett har spilt høyreback for Charlton, hvor han står bokført med 24 førstelagskamper. Han forventes imidlertid å ende opp som midtstopper, og er allerede blitt sammenlignet med Rio Ferdinand som spillertype.

Liverpool skal ha hatt ham i kikkerten i tre år. Det kan bli aktuelt å låne ham tilbake til Charlton for en sesong, men Joe Gomez og hans rådgivere har håp om at han umiddelbart skal greie å få en plass i førstelagstroppen på Melwood ved å imponere under pre-season.