Jordan Williams nyter erfaringen på benken

Liverpool-talentet Jordan Williams (19) klager ikke over benketilværelsen på førstelaget.

– Det er et stort løft å komme med på benken. Manageren må benke noen spillere, og det er en del av fotballen, men jeg er storfornøyd med å sitte der. Forhåpentligvis kan jeg få sjansen snart, sier Williams.

Les også: Ny kontrakt for Williams

Siden 19-åringen debuterte mot Middlesbrough i Ligacupen i fjor høst har han sittet på benken seks ganger. De fire siste kampene har Williams tatt plass blant Liverpool-reservene, og unggutten forteller at han suger til seg inntrykk og erfaringer fra sine eldre og mer etablerte lagkamerater.

Trives best på midten

– City-kampen var en stor opplevelse. De er et topplag – for en seier det var for oss! Jeg lærte bare ved å sitte på benken. Det var så mange toppspillere i aksjon. Nå må jeg bare fortsette og jobbe hardt. Forhåpentligvis kan jeg spille i en slik kamp snart, sier han til Liverpools offisielle nettsted.

Saken fortsetter under bildet.


SCORET: Jordan Williams beholdt roen og scoret i straffesparkkonkurransen mot Middlesbrough i september i fjor. Foto: Propaganda

Williams har vært Liverpool-spiller siden han var 14 år, og waliseren vurderer seg selv først og fremst som en sittende midtbanespiller. Men tenåringen legger raskt til at han vil spille der det er bruk for ham.

Les også: – Dette har vært en fantastisk uke

– Jeg bryr meg ikke så lenge jeg spiller, men jeg tror favorittposisjonen min er på midtbanen. Jeg liker å ha ballkontakt og være innblandet i dueller, men jeg har ikke noe problem med å spille som del av en backtreer. Forrige sesong spilte jeg en kamp som høyreback for U21-laget, forteller han.

Roser Rodgers

Midtbanespilleren sier at han er klar for å spille høyreback også for førstelaget dersom manager Brendan Rodgers ber ham om det. Williams roser også Rodgers for å ha gitt ham tro på seg selv.

Les også: Rossiter og Williams i troppen

– Brendan har rådet meg til å forsette og jobbe hardt på trening. Vi får se hva som skjer i fremtiden. Det er mange toppspillere på Melwood, så man må være raskere både i beina og i hodet. Steven Gerrard forlater klubben ved sesongslutt, og jeg prøver å få råd fra ham, men jeg synes også at Joe Allen, Jordan Henderson og Lucas Leiva er strålende. Å lære fra dem er det beste som finnes, avslutter Williams.