Juniorderby på LFCTV lørdag

Liverpools juniorer returnerer til banen de ble banket 0–5 på av Everton U18 forrige sesong.

Førstelaget spiller ikke før søndag ettermiddag, men de rødes U18-lag vises direkte på LFC TV, som også kan ses via TV 2 Sumo, når de tar den korte turen til Finch Farm og Everton klokka 12 norsk tid.

Det er sju måneder siden Liverpool reiste hjem fra den banen etter å ha blitt ydmyket. En ung, lite rutinert ellever – flere ble spart bare tre dager før Youth League-kampen mot Benfica – så fem baller i eget nett uten å score selv.

På tur med A-laget

Nå er situasjonen imidlertid en annen. Flere av tenåringene kommer rett fra Frankrike med seniorene, ifølge Liverpool Echo, mens det portugisiske stortalentet Paolo Alves, kjent som «Paulinho», trolig får sjansen igjen etter en god debut mot Derby forrige helg.

– Han hadde noe herlige øyeblikk, og han kommer til å styrke den måten vi ønsker å spille på. Han er en glimrende tekniker, har en god hjerne og er oppmerksom på spillerne rundt seg, sa juniormanager Neil Critchley etter seieren over Derby.

Les også: – Håper å lykkes i Liverpool

Fra det forrige møtet med Everton ventes det at spillere som kaptein Trent Alexander-Arnold, Conor Masterson, Kane Lewis, Ovie Ejaria og Adam Phillips er med også denne gangen. I tillegg har Ben Woodburn, som bare er 15 år, imponert denne sesongen.

Liverpool må imidlertid klare seg uten spissen Toni Gomes, som fortsatt skal slite med en skade, men er tilbake i «lett jogging». Det har redusert de klare spissalternativene betraktelig, og de siste kampene har følgelig offensive midtbanespillere eller vinger vært på topp.

Blant dem er Yan Dhanda, men han er også ute av lokaloppgjøret på grunn av en lårskade. Den ballsikre og anvendelige kantspilleren er trolig ute i noen uker, ifølge treneren.

Erfaring fra Melwood

Critchley håper likevel man får se et positivt Liverpool-lag mot Everton, spesielt fordi en rekke av spillerne tilbrakte mye tid på Melwood under langslagspausen. Det har vært en «utrolig» erfaring for dem, mener han.

– Noen av dem tok del i forberedelsene til Manchester United-kampen, noe som betyr at vi ikke får forberedt dem på våre kamper, men man kan ikke kjøpe seg slik erfaring, og det er det klubben handler om. Støtteapparatet (på Melwood) blir kjent med dem, og de har fått glimrende erfaring der. Man ville ikke byttet det ut med noe annet, sa han.

Denne sesongen står Liverpool med to seire og to tap, mens Everton er ubeseiret.