Juniorene avanserte i cupen

To Liverpool-scoringer i første omgang var nok til å sende Ipswich Town ut av FA Youth Cup.

Bare tre minutter tok det før Adam Phillips avsluttet et glimrende angrep med å flikke de røde i ledelsen fra kloss hold. En god langpasning av Ovie Ejaria havnet i føttene til Ben Woodburn på kanten, og Phillips fikk en fot på innlegget.

• Se U18-oversikt: Terminliste, statistikk, ligatabell

Liverpool, som åpnet friskt og ikke tillot gjestene ballbesittelse, hadde tilsynelatende kontroll på kampen også etter scoringen, men etter sju minutter tvang Ben Morris frem en retur som spisspartner Sam Ford taklet i mål, og Ipswich våknet.

Gjestene så plutselig ut som et annet lag, med senkede skuldre, oppbyggende spill og sjanser. Conor McKendry, som tidligere har vært på Liverpool-akademiet, Andre Dozzell og Ford var alle en trussel, og nærmest scoring var Dozzell da han dundret ballen i tverrliggeren.

Gomes skallet inn seiersmålet

Men så tok vertene grep. Først kom Gomes til en brukbar mulighet da han skjøt utenfor fra skrått hold, så stanget han Liverpool i føringen etter et godt innlegg av Kris Owens på venstresiden.

Trent Alexander-Arnold startet angrepet med et innlegg, via en motspiller, som traff tverrliggeren, og ballen havnet etter hvert i føttene til Owens på motsatt side. Innlegget ble pisket inn, Gomes hoppet høyest i feltet, og Ipswich-keeperen var sjanseløs.

Begge lag kom til flere sjanser utover i omgangen. McKendry var nær ved å utlikne for gjestene, men Liverpool, som hadde ballen klart mest, holdt på ledelsen til pause. Etter pause var det en dødperiode etter pause, og selv om innbytter Brooks Lennon bidro med et svært friskt pust og noen sjanser, ble det ingen flere scoringer.

Ingen tap siden august

Det betyr at Liverpools U18-lag går videre til fjerde runde i FA Youth Cup, der Cardiff venter etter å ha slått Bristol City i går. Samtidig har juniorene nå spilt 14 strake kamper uten å tape.

– Jeg mener vi fortjente seieren. Vi tok vare på sjansene våre, forteller målscorer Phillips, som gjorde en god figur i «10-errollen», under et intervju vist på LFCTV.

– Ikke på vårt beste

– Dette var nok en av våre svakeste opptredener gjennom den perioden. Vi hadde en glimrende start, men noen ganger tar man foten av gasspedalen etter en tidlig scoring. Vi var bare ikke på vårt beste, og kampen kunne gått begge veier, sier trener Neil Critchley.

Liverpool U18s lag mot Ipswich: George; Alexander-Arnold, Masterson, Whelan, Owens; Coyle, Kane; Woodburn (Brimmer 78), Phillips, Ejaria; Gomes (Lennon 58). Benk: Kelleher, Alves, Johnston.

Saken fortsetter under.

Livereferat – slik var kampen:

1. min: Gjestene tar avspark. Kampen er i gang!

2. min: Rolig start på kampen. Liverpool holder på ballen og styrer spillet.

3. min: 1–0! Phillips sender de røde foran etter glimrende forarbeid av Woodburn på høyresiden. Sistnevnte mottar en langpasning på vei inn i boksen, beholder roen og slår lavt inn foran mål. Fra kloss hold får Phillips flikket ballen over streken.

5. min: Hjemmelaget fortsetter å dominere banespillet på Langtree Park. God åpning av rødtrøyene.

7. min: 1–1! Ford utlikner. Morris er god når han tråkler ballen med seg på vei mot 16-meteren, og han setter keeper George på en god prøve med et lavt skudd. Målvakten redder, men returen setter Ford i nettet fra kloss hold.

9. min: Den raske utlikningen har gitt Ipswich et løft. Nå spiller de med senkede skuldre og holder ballen i laget. Liverpool-spillerne jager.

13. min: Ejaria og Gomes har vært lite involvert for hjemmelaget de første 13 minuttene.

15. min: Ipswich får en brukbar mulighet ved tidligere Liverpool-spiller McKendry, men skuddet fra høyresiden, med venstrefoten, går på utsiden.

18. min: En periode med rød kontroll nå. Men gjestene er velorganiserte og kompakte bakover, og Liverpool kommer ikke til målsjanser.

19. min: Whelan står støtt i midtforsvaret og blokkerer en Ford-avslutning.

21. min: Dozzell hamrer ballen i tverrliggeren! Ipswich-spilleren får ballen i boksen, vender bort Masterson, kikker opp og klinker med venstre. Skuddet er noen få centimeter for høyt.

24. min: Gomes viser seg frem for første gang i oppgjøret når han spilles gjennom. En Ipswich-forsvarer går hardt i ryggen hans, men spissen holder seg på beina og kommer skrått alene med keeper. Han sikter på det lengste hjørnet, klinker til og bommer.

25. min: 2–1! Gomes stanger Liverpool foran! Alexander-Arnold treffer først tverrliggeren med et innlegg, så legger backkollega Owens inn fra motsatt side. I boksen er Gomes knallsterk i lufta, og headingen går kontant i mål.

26. min: Phillips fikk en smell i hodet i samme duell som scoringen kom. Han blør og må ha behandling.

29. min: Et lite skremmeskudd fra Ford i motsatt ende. Avslutningen går imidlertid utenfor.

30. min: Phillips er tilbake på banen igjen etter behandling på sidelinjen.

31. min: Whelan header like utenfor etter en god corner av Owens fra høyre.

36. min: Liverpool har vært klart best etter ledermålet. Ejaria forsøker å spille fri Phillips, men ballen stopper i Ipswich-forsvaret.

39. min: Brukbar mulighet for Liverpool og Kane, som vinner hodeduellen i boksen etter et innoverskrudd frispark av Phillips. Avslutningen går over mål.

40. min: Stor sjanse for McKendry! Han får ballen i boksen, men skyter hardt utenfor.

43. min: En lekker vendig av Alexander-Arnold gir ham muligheten til å legge inn fra høyresiden. Ipswich får slått ballen ut til corner. Det ender uten Liverpool-sjanser.

44. min: Liverpool-keeper George redder et pent slått Dozzell-frispark.

45. min: Det legges til fire minutter etter hodeskaden til Phillips tidligere i kampen.

45. min: Ingen sjanser på overtid. Pause!

Pauserapport: Underholdende oppgjør på Langree Park så langt. Ser man må banespillet, er det fortjent at Liverpool, som har dominert ballbesittelsen og tempoet, leder. Men Ipswich har likevel skapt omtrent like mye foran mål. De røde åpnet bra, hadde initiativet og tok ledelsen allerede før tre minutter var passert, men utlikningen ga Ipswich et tydelig løft. De var heller ikke langt unna å ta ledelsen da tverrliggeren sto i veien etter 21 minutter. Liverpool skjerpet seg gradvis, og bortsett fra et skremmeskudd imot har vertene kontrollert kampen etter 2–1-scoringen.

2. omgang:

46. min: Phillips og Gomes triller i gang den andre omgangen i St. Helens.

48. min: Liverpool triller ballen seg imellom, men finner ikke store nok rom til å skape noe.

49. min: Ipswich-ving McKendry rykker inn mot venstre og skryter høyt over målet.

55. min: Det skjer lite på Langtree Park akkurat nå. Liverpool forsøker å angripe ved Alexander-Arnold på kanten, men innlegget er upresist.

58. min: Liverpools første bytte i kveld: Lennon kommer inn for Gomes.

58. min: Umiddelbart kommer Lennon til en målsjanse etter et Woodburn-hælspark i boksen. Spissen skyter fort, men skuddet går rett på keeper.

60. min: Mye mer tempo i Liverpool-laget nå.

60. min: Phillips triller ballen igjennom til Lennon. Skuddet blokkeres ut til hjørnespark.

61. min: Passivt forsvarsspill gir Ford en skuddmulighet. George redder.

62. min: Lennon og Ejaria kombinerer fint og avanserer. Førstnevnte takles i boksen, og det ender med Liverpool-corner. Den slår Phillips over alt og alle.

65. min: Ipswich bytter ut Dozzell, som traff tverrliggeren før pause, og Blanchfield kommer inn.

66. min: Like etter kommer Ipswich-bytte nummer to: Jones tar over plassen til Nydam.

70. min: Owens avverger en situasjon, og Ipswich får hjørnespark. Liverpool klarerer.

71. min: Kane skyter like utenfor etter et godt angrep. Lennon finner Phillips på bakre stolpe, og playmakeren triller ballen til Kane i boksen. Der er Liverpool nær kveldens tredje.

77. min: Dommeren viser Whelan det gule kortet etter holding.

78. min: Liverpool bytter ut Woodburn til fordel for australske Brimmer

78. min: Ipswich bruker sitt siste bytte: Maynard går ut, Brown kommer inn.

84. min: Morris skyter fra langt hold. Ballen går et stykke over mål.

85. min: Lang Ipswich-ball mot Brown på topp. Liverpool får ballen vekk. Det er gjestene som har initiativet nå.

86. min: McKendry satser på lykken og skyter utenfor. Ipswich-spilleren hadde flere alternativer på kantene.

88. min: Liverpool bruker god tid på dødballer nå. Etter en kort corner får Phillips etter hvert ballen på 16-meteren. Han skyter høyt over.

89. min: Ipswich-spiss Ford klinker ballen like over målet til George.

90. min: Det legges til tre minutter.

90. min: Lennon jager og sliter i borteforsvaret. Amerikaneren er heller ikke langt unna å komme seg alene med keeper, men en Ipswich-forsvarer rydder opp med en takling i siste liten.

90. min: Spillere på begge lag sliter med kramper. Liverpool har ikke sluppet seg ned, og Ipswich kommer ikke med noen sluttspurt.

90. min: Dommeren blåser av! Liverpool er videre til neste runde.