Kapteinen lot seg imponere av Smith

Brad Smith var «enestående» i sin første kamp fra start for Liverpool, mener Jordan Henderson.

Liverpool-manager Jürgen Klopp stilte med Smith i rollen til Alberto Moreno, som ikke var med troppen til Sveits på grunn av hvile. Og 21-åringen var blant gjestenes mest markante spillere i en lite sprudlende affære.

Smith, som blant annet trente med Rosenborg før han skrev under på en ny kontrakt med Liverpool denne sesongen, var ikke langt unna en målgivende pasning da Divock Origi brant en stor sjanse i åpningsminuttene.  

– God erfaring for ungguttene

I andre omgang fikk også både Jordan Rossiter (18) og Cameron Brannagan (19) noen minutter på banen for bortelaget. Klubbkapteinen er strålende fornøyd med at akademispillere får prøve seg hos førstelaget.

– Det er god erfaring for dem. Dette var Brads første start, og han var enestående, briljant, da han løp opp og ned på venstresiden. Han var en trussel for oss med de innleggene han kom til, sier Henderson til BT Sport.

Saken fortsetter under.

Dette var også 25-åringens første kamp fra start siden han haltet av Anfield-gresset mot Bournemouth i august, og det var faktisk den første Europa-kampen til Henderson denne sesongen.

Les også: Spillerbørs: Dejan Lovren var forsvarssjef

– Det var godt å spille i 75 minutter. Jeg synes det var en tøff kamp i vanskelige forhold, men til syvende og sist topper vi gruppa, og vi ser fremover, forteller Liverpool-kapteinen.

Smith: – Det er en ære

Og selv om kampen i seg selv neppe blir sittende fast i bakhodet til Liverpool-supporterne de neste årene, er møtet med sveitsiske Sion blant de største høydepunktene i proffkarrieren til Smith, som innrømmer at han var litt usikker på den knallharde banen.

– Det er en ære å få min første start for Liverpool, og som «Hendo» sier, så var det vanskelige forhold, men det var godt å få uavgjortresultatet slik at vi topper gruppa, sier Smith.

– Man kunne se det på spillerne som befant seg på den siden av banen (at det var ukomfortabelt, journ. anm.), men sånn er det. Man må bare takle det, konkluderer 21-åringen.

Les også: Klopp: – Glad for at ingen ble skadet