Klopp bekrefter samtale med Gerrard

Jürgen Klopp svarte kort på spørsmål om Steven Gerrard på kveldens pressekonferanse, men la noen av spekulasjonene døde inntil videre.

Tirsdag kveld kom The Independent med en sak om at Klopp ønsker Steven Gerrard tilbake til Melwood, og at det kunne være aktuelt at han kom tilbake som spiller og/eller trener i klubben. 

Reuters meldte tidligere onsdag at Klopp nok ville tone ned dette på pressekonferansen foran Europea League-kampen mot Rubin Kazan. Og det gjorde også Klopp, da han fikk spørsmål om den tidligere Liverpool-kapteinen i kveld.

Telefonsamtale og meldinger

– Det jeg kan si er at jeg har hatt kontakt med Stevie, en telefonsamtale og noen meldinger. 

– Selvsagt sa jeg at døra alltid er åpen. Stevie er en legende og det er klart at hvis han er i Liverpool og er ung nok og frisk nok til å trene foran den neste sesongen i LA, så er det absolutt ikke noe problem. Det er klart, men ikke noe annet. Han spurte ikke, og jeg trenger ikke tenke på dette. Han er en LFC-legende og våre dører er alltid åpne, sa Klopp.

Gerrard kom tilbake til England onsdag, og skal være i Liverpool til 15. januar, når han etter planen skal reise tilbake til Los Angeles for preseason. 

Sist Liverpool og Rubin Kazan møttes på Anfield endte det 1-1, selv om morgendagens motstander spilte store deler av kampen med en mann mindre på banen.

– Det er ikke alltid den største fordelen å spille 11 mot 10. Kazan gjorde dett bra. Vi hadde våre sjanser, og det vil bli en hard kamp her, sa Klopp til pressen om torsdagens kamp.

– Europa League er en stor utfordring for oss. Vi er her for å gjøre vårt beste. Hvis vi må jobbe hardt i 95-96 minutter, da må vi gjøre det.

– Ingen glemmer det jeg har sagt

Da Klopp fikk spørsmål om han vil stille med det samme laget som møtte Chelsea eller om det blir endringer, svarte tyskeren bare:

– Ja, og lo.

Ingen av de skadefrie førstelagsspillerne er blitt hjemme på Merseyside, selv om kampen i Tatarstan spilles bare noen få dager før ligakampen mot Crystal Palace på Anfield. Liverpool-troppen vil ikke være tilbake på Merseyside før rundt klokken 04.00 natt til fredag engelsk tid. Da vil det være bare to og et halvt døgn til kampen mot Palace.

Klopp fikk også spørsmål om Heavy Metal-fotball.

– Problemet i mitt liv, er at jeg har sagt så mye rart tidligere og ingen glemmer det. Bare jeg kan det. Vi må jobbe hardt for det og skape vår egen type musikk kanskje. Men vi er godt på vei, sa Klopp på sitt sjarmerende vis. 

LES HVA SIMON MIGNOLET SA HER: - Selvtilliten er høy