Klopp gir Ferguson grå hår

Tidligere Manchester United-manager Alex Ferugson er bekymret for konsekvensene av «Klopp-effekten».

Selv om Liverpool tapte for Newcastle i går, er Ferguson bekymret for at Jürgen Klopp kan bringe Liverpool tilbake til «det gode selskap».

– Klopp gir meg bekymringer, for er det en ting United ikke ønsker, så er det at Liverpool kommer foran oss, siteres Ferguson av Telegraph.

– Han har en fantastisk personlighet, med disse store hvite tennene som alltid skinner. Etter at de slapp inn det andre målet mot Newcastle gikk han rett bort i Steve McClaren og gratulerte ham. Det er klasse, det. Og jobben han gjorde i Dortmund, fortsetter den tidligere Manchester United-manageren.

– Jeg kjenner ham ganske godt fra trenerseminarer. Han kommer til å utgjøre en forskjell i den klubben, med sin karisma, stå-på-egenskaper og kunnskaper. Ting virker å være på vei opp i Liverpool, slår Ferguson fast.

– Må vinne over media

Ferguson konstaterer at Klopp allerede har tatt engelske medier med storm, og mener at halve slaget da er vunnet for en manager.

– Du må vinne to ganger på en lørdag. Du må vinne kampen, og du må vinne pressekonferansen. Noen managere går i baret, rett og slett fordi de mangler erfaring og er for følelsesladede. Du må ta deg sammen. Noen ganger må du gå rett til pressekonferansen, og du må være i stand til å tenke raskt og håndtere det. Det er en viktig del av managerjobben.

– Du må si noe til fansen, for de har sett kampen. De ønsker å se at manageren deres har en positiv holdning, og ikke er en slagen mann. Noen ganger ser managere trøstesløse ut etter et par vanskelige spørsmål om hvordan laget spilte og hvorfor de tapte. Du må være i stand til håndtere mediene. Det er en vanskelig del av jobben.