Klopp: – Lallana kan gjøre 20-30 prosent mer

Jürgen Klopp mener det ikke trengs noe tryllestøv for å forvandle Liverpool-laget, men skal hente ut enda litt mer av sentrale spillere.

Liverpool-spillerne løp tilsammen en mil mer i Jürgen Klopps debut-kamp, enn de gjorde på Goodison Park.

Det høye presset og arbeidsmoralen var første steg for Klopp, etter bare tre dager med trening. Og han er overbevist om at man snart vil se et mer effektivt og velspillende Liverpool-lag også.

– Milner er en maskin

Adam Lallana hadde en god «gegenpressing»-debut for Klopp, og spilte seg til 7 på Liverpool.nos spillerbørs. Klopp mener likevel han kan gjøre det enda bedre.

– Jeg vet ikke hvor mange kamper du har sett som denne av Adam Lallana? Jeg vet om han fra tiden i Southampton og han kan gjøre 20-30 prosent mer, sier Klopp til de lokale journalistene i The Times og Liverpool Echo

Så tok Klopp for seg andre nøkkelspillere.

– Philippe Coutinho? Tror du ikke han kan spille bedre enn han gjorde i dag? Selvsagt kan han det. Lucas? Tror du ikke han kan spille ballen til høyre og venstre side? Selvsagt kan han det. Emre Can? Lærer mellom å løpe og spille pasninger. Han kan lære. Milner? En komplett fotballspillere, en perfekt profesjonell spiller, en maskin. Han har alt, sier Klopp, tydelig imponert over de 13,1 kilometerne Milner la ned på White Hart Lane. 

– Du synes jeg skal lære dem det tekniske aspektet? De kan det. Vi må sammen hjelpe dem å vise det.

Trenger ikke magisk støv

Tyskeren mener ingen Tingeling-effekter er nødvendig for å forvandle dagens Liverpool-lag.

– Vi trenger ikke å strø magisk støv over dem og si: «Og nå kan dere spille fotball». De vet hvordan man spiller. Vi må bare skape situasjoner der det er mulig å gjøre det, sier han.

– Disse guttene løper for livet, sier Klopp, og insisterer på at både etablerte og unge spillere nå alle har sjansen til å gjøre seg bemerket på treningsfeltet.  

– Selvsagt burde vi spille bedre. Ikke fordi jeg sier det, men fordi vi kan det. Det viktigste er at spillerne er forberedet på å være litt ville. Du kan løpe, og så kan du bomme. Det er ikke noe problem. Ta det med ro, og prøv igjen. Vi kan gjøre det bedre og vil gjøre det bedre, insisterer han. 

LES OGSÅ: Milner ber om tålmodighet