Klopp: – Nå vet jeg at jeg ikke skal feire for tidlig

Jürgen Klopp feiret heftig da Liverpool tok ledelsen, men i motsetning til mange andre deppet ikke manageren for mye etter at seieren glapp.

Etter Christian Bentekes åpningsmål hadde Liverpool alt i sin hule hånd, men fire minutter før slutt ble Jürgen Klopps første seriekamp på Anfield ødelagt av Manés scoring. Dermed gikk Liverpool på sitt femte uavgjort på rad, den tredje under Klopp. 

 

– Jeg skjønner ikke at spillerne føler presset nå, men man ser at guttene føler det. De jobber så hardt og har så mye lidenskap, men når de får et mål imot føles det som verdens ende. Men det er ikke verdens ende, det er ett mål, sa Klopp på pressekonferansen etter kampen. 

 

– Du bør feire når du har muligheten

 

Bilder fra sidelinjen viste en Klopp som nikket samtidig med Benteke og som hoppet rundt i feiringen etter 1-0 målet. Og Klopp fikk spørsmål om sin egen feiring på mål. 

 

– Ja, jeg var veldig glad. Du bør feire når du har muligheten, du vet ikke når det kommer en mulighet til det igjen. Men nå vet jeg at man ikke skal feire for tidlig. Men forhåpentligvis vil jeg få sjanse til det igjen, og at jeg ikke må vente så lenge, sa Klopp, som var i sitt vanlige gode humør.  

 

– Det var et fantastisk mål av Benteke, og det var mange positive ting å se i denne kampen. Jeg ser utvikling, men problemet er at de andre lagene venter ikke på vår utvikling. De vil vinne kampene her og nå, sa Klopp og gliste.

 

 

Manglet tro på å snu det 

 

– Og så kom det frisparket. Vi burde unngå det, de vinner tre dueller i lufta, men det er litt uflaks. Da var det fortsatt mange minutter igjen.

 

– Vi ga ikke opp fysisk, men man så at vi ikke trodde mer at vi kunne endre kampen og det er et problem. Derfor er de ikke rolige nok når de får sjansen.

 

Klopp understreket også flere ganger at laget er litt preget av at de kommer fra en kamp på torsdag. 

 

– Southampton spilte ikke på torsdag. Jeg vil ikke si at dette skjedde på grunn av det, men det er et element oppi alt. De hadde kanskje et skudd mer på mål, men vi forsvarte oss godt, men så fikk de det frisparket. Men jeg så utvikling, og mange positive ting. Men er selvsagt skuffet over resultatet.

 

– Jeg kan like slike kamper jeg, understreket Klopp på pressekonferansen. 

 

Fotball er ikke et eventyr

 

– Det er ikke det beste øyeblikket i uka, fordi vi brukte mye energi i denne kampen. Men de er sterke borte, og vi måtte jobbe hardt. Vi spilte god fotball i mange situasjoner. Når man scorer vil man selvsagt vinne, men det skjedde ikke i dag dessverre, sa Jürgen Klopp rett etter kampen.  

 

Da reporteren sa at dette vel ikke var det evenyret han hadde ventet seg, svarte Klopp: 

 

– Fotball er ikke et eventyr, det er det største problemet. Man kan skrive et eventyr, men så endrer det ikke slik. Men man ser hvor skuffet alle er når de går fra stadion, men det er bare ett mål. Vi må roe det ned, og bygge opp mer tro på egne styrker, sier Klopp. 

 

– Vi kan endre mange ting om vi vil, men alt vil ikke virke fra start. Hvis man lærer noe, og ikke er hundre prosent bedre neste dag må man jobbe videre med det.  

 

– Nå skal vi møte Bournemouth på onsdag, neste kamp og neste sjanse.

 

LES OGSÅ: Benteke frustrert etter kampen