Klopp skryter av cuplaget som avanserte

– Hvis det ikke fungerer, er det mitt ansvar, min feil, ikke deres, sier Jürgen Klopp om spillerne.

Den karismatiske tyskeren hadde ingen betenkeligheter med å sette unggutter som Cameron Brannagan (19), Connor Randall (20) og João Carlos Teixeira (22) i startelleveren mot Bournemouth onsdag kveld. Manageren gjorde hele ni endringer på laget fra forrige kamp.

Det var første gang trioen spilte en førstelagskamp på Anfield, og det var Randalls aller første opptreden for A-laget. Samtidig hadde de to andre bare ett innhopp på førstelaget fra tidligere.

– Ikke enkelt

Brannagan, som ellers er kaptein for U21-laget, fikk en drøy time på midtbanen, og Klopp erkjenner at det ble tøft for både ham og Joe Allen (25) sentralt ettersom laget spilte med en vid midtbane, der Jordon Ibe (19) og Teixeira trakk ut mot hver sin kant.

Saken fortsetter under.

– For Cameron var det en vanskelig posisjon. Vi dekket ikke rommene i første omgang, så for Joe var det ikke lett. Vi snakket om det i pausen; vi hadde to skikkelig brede vinger, så det var mye rom å forsvare. Derfor var det skikkelig intenst for denne unggutten, sier Klopp til liverpoolfc.com.

Lucas stabiliserte

Manageren beskriver det også som en «veldig viktig kamp» for Allens del. Waliseren startet bare for fjerde gang denne sesongen, og Klopp sier de så vidt hadde fått tid til å øve på kampplanen, men Allen gjorde sakene sine bra nok til å imponere sjefen.

Les også: Firmino impnerte manageren og eksperter

– Det var vanskelig fordi vi bare hadde én time til å trene på hva vi gjorde. Og så er man den eneste spilleren midt på banen, og da er det ikke enkelt å forsvare seg. Den andre omgangen var briljant for hans del, og han spilte skikkelig bra, forteller 48-åringen.

Lucas Leiva (28) kom inn og bidro med stabilitet da han tok over for en mer offensiv Brannagan etter 65 minutter. Det gjorde ting enklere, mener Liverpool-manageren, som også mener det var en viktig kamp for Dejan Lovren (26) i midtforsvaret.

Kroaten dannet stopperpar med Kolo Touré (34) fra start, men allerede etter en halvtime måtte Martin Skrtel steppe inn for veteranen, som trolig pådro seg en strekk i låret. Rulleringen på laget, sammen med skader og mangelen på alternativer, gjorde at Nathaniel Clyne (24) figurerte som venstreback.

– Bedre for hvert minutt

På motsatt side var Randall, og det var mot 20-åringen at Bournemouth slo «alle» sine langpasninger, forteller Klopp videre. Likevel, etter en noe nervøs start, kom scouseren bra fra det hele.

Les også: – Veldig, veldig fornøyd

– Han var nødt til å heade 20–40 ganger! Men han gjorde det bedre for hvert minutt. For Dejan var dette veldig viktig. Og jeg håper Clyne, som venstreback, kan gjøre det samme på høyresiden, legger Klopp til med et smil.

Saken fortsetter under.

England-backen var stadig med fremover på venstresiden, noe som til syvende og sist ble avgjørende under flomlysene. Etter at Teixeira hadde satt Bournemouth-keeperen ut av spill med et frekt hælspark, satte Clyne den påfølgende returen i mål og ble matchvinner.

– En kul avtale

Klopp sier han påtar seg det fulle og hele ansvaret dersom ting ikke stemmer for laget, noe som skal ha vært et lite sjansespill etter den korte tiden, ifølge ham selv, de hadde til å jobbe med kampplanen på treningsfeltet.

– Hvis det ikke fungerer, er det mitt ansvar, min feil, ikke deres. Men hvis de gjør det bra, er det deres seier – så det er en kul avtale. Jeg er virkelig glad for at de gjorde det bra. De kom stadig bedre med i kampen, forteller han.

I angrepet startet Divock Origi (20) nok en gang for rødtrøyene – han har startet samtlige fire kamper med Klopp som manager – men belgieren slet noe med å finne seg til rette. Liverpool-sjefen har uansett stor tro på landslagsspissen, som har måttet bære et mye større ansvar med Christian Benteke (24) og Daniel Sturridge (26) på skadelisten.

– Divock jobber alltid hardt. Han er ung, og alle vil at han skal være erfaren, men det er umulig. Så man kommer til å gjøre feil; han gjør noen feil, men han kommer til å bli bedre, det er jeg sikker på, sier Klopp.

Saken fortsetter under.

Fornøyd med ung duo

På kantene var Liverpools utvalgte henholdsvis bare 19 og 22 år, men de bidro sterkt til å gi Bournemouth problemer gjennom oppgjøret. Teixeira, som trives best sentralt, men fikk vise seg frem i en nokså fri venstrekantrolle, har imponert Klopp på treningene så langt.

Les også: Blant Europas yngste lag

Den elegante portugiseren var på utlån i Brighton forrige sesong, hvor han for øvrig ble kåret til årets unge spiller, men det hadde gått over halvannet år siden Liverpool-debuten borte mot Fulham i begynnelsen av 2014.

– Alt jeg har sett av Teixeira på trening til nå, er veldig bra. Han er en fin fyr, han ønsker å lære, bli bedre og utvikle seg, forklarer Klopp, som legger til at han ikke engang «trenger å snakke om Ibe».

– For hvis vi bruker kantspillere, er han en skikkelig god mulighet for oss. Han er et stort talent, og han lærer virkelig hva det betyr når jeg snakker om forsvarsspill, for man kan ikke bare spille offensivt. Han er en godgutt, og vi kommer til å ha det gøy med ham, konkluderer sjefen.