Kolo møter Ghana i finalen

I går kveld spilte Kolo Touré og Elfenbenskysten seg til en sterk finale i Afrika-mesterskapet. Nå er det klart at de skal opp mot Ghana i finalen som spilles kommende søndag.

De rykende ferske finalistene fikk imidlertid oppleve ekle tilstander på stadion i Malabo. Etter Marseille-spiller André Ayew satte inn 3–0 mot vertsnasjonen Ekvatorial-Guinea på tampen av oppgjøret, begynte hjemmefansen å kaste flasker og andre gjenstander mot Ghana-supporterne.

De flyktet ut på løpebanen rundt gresset, før de ble evakuert vekk i sikkerhet. Dommeren valgte å stoppe kampen med ti minutter igjen på klokka, og pausen varte i nesten tre kvarter mens politihelikoptre sirklet over arenaen.

Etter det påtvungne avbrekket ble kampen blåst i gang igjen. Men fordi Ayew og Mubarak Wakaso hadde nettet i første omgang, var spenningen helt borte, og det endte 3–0 uten flere sjanser.

Dermed skal Touré, som har spilt samtlige kamper i turneringen så langt, og Elfenbenskysten stå ansikt til ansikt med Ghana kommende søndag klokka 20.00 norsk tid. Oppgjøret vises direkte på Eurosport.