Kolo til finale

I kveld gikk Kolo Touré og Elfenbenskysten videre finalen i Afrikamesterskapet, mens Iago Aspas havnet i målprotokollen mot Real Madrid på Santiago Bernabéu.

Kolo Touré spilte hele semifinalen i midtforsvaret til Elfenbenskysten. Landslaget møtte DR Kongo, og Kolos bror, Yaya Touré, ga «Elefantene» ledelsen halvveis ut i første omgang. Kongo utliknet imidlertid på straffe bare noen minutter senere, men Gervinho sørget for at Elfenbenskysten hadde føringen til pause. I andre omgang økte Wilfried Kanon ledelsen til 3–1, og det ble også sluttresultatet. Dermed møter laget enten Ghana eller Ekvatorial-Guinea – de spiller den andre semifinalen i morgen kveld – til finale søndag 8. februar.

Det endte som ventet uten poeng for Sevilla i bortemøtet med Real Madrid, men Iago Aspas sørget for en redusering da det gjensto ti minutter av kampen. James Rodríguez og Jesé Rodríguez hadde ordnet en tomålsledelse til de kongehvite fra Madrid før pause, men det sto fortsatt 2–0 da den utlånte Liverpool-spissen satte inn sitt andre ligamål på ei halv uke. Sevilla innehar fjerdeplassen i La Liga, fem poeng bak bronseplasserte Atlético Madrid.