Kontraktsforhandlingene satt på vent

Jordan Henderson ønsker mye høyere lønn enn det klubben tilbyr ham, skriver James Pearce i Liverpool Echo. Men representanter fra Anfield føler seg trygge på at partene til slutt blir enige.

«Det er en vrien situasjon», beskriver Pearce i en kommentar i lokalavisen Liverpool Echo. Den løpssterke visekapteinen har i dag enn lønn på 65.000 pund i uka, og når femårskontrakten fra 2011 nå begynner å nærme seg slutten, ønsker de røde å forlenge.

Men 24-åringen, med 175 kamper for Liverpool under beltet, ønsker ifølge Pearce en avtale som gir ham 120.000 pund i uka. Så langt har ikke klubben tilbudt ham mer enn 80.000 pund.

Situasjonen er blitt mer komplisert etter snakket om kapteinsrollen, skriver journalisten som følger de røde svært tett. Ettersom Steven Gerrard forlater klubben til fordel for amerikansk fotball i sommer, er muligheten stor for at Henderson leder Liverpool som kaptein når neste sesong sparkes i gang.

Derfor mener representantene hans at den nye kontrakten bør gi en liknende lønn som den nåværende Liverpool-kapteinen, noe som i så fall vil gjøre den engelske landslagsspilleren til en av klubbens best betalte spillere.

Les også: Rodgers: – Kan ikke sammenlikne Jordan og Stevie

Selv om partene er langt unna hverandre i forhandlingene, og samtalene drøyer, har Liverpool god tro på at de finner en løsning i løpet av de neste månedene, fortsetter Pearce i sin kommentar.

I motsetning til Raheem Sterlings situasjon, hvor 20-åringens agent takket nei til et forslag om 100.000 pund i uka, er forholdet til Hendersons agent, Neil Fewings, bra. Liverpool har ingen bekymringer om at Fewings vil se mot andre klubber, og Henderson ønsker selv å bli værende.

Det har vært problemer med å forlenge avtalen til Sterling, som nå løper ut i 2017, fordi agent Aidy Ward er inne i en prosess hvor han forlater «Impact Sports Management» og setter opp et nytt agentbyrå. Samtidig krever Ward hele 150.000 pund i uka for unggutten, noe som skaper bekymringer for om han vil se etter andre klubber.


MATCHVINNER: Henderson scoret kampens eneste mål i Swansea mandag kveld. (Video: TV 2)