Kun £16M betales kontant for Benteke

Halvparten av kjøpesummen for Christian Benteke betales avdragsvis. Transfersommeren i hovedsak over for LFC. Rodgers ønsker at Lucas skal bli.

Ifølge Daily Telegraph skal Liverpool betale kun £16M av hele beløpet på £32.5M for Christin Benteke kontant. Det resterende vil bli betalt avdragsvis.

Chris Bascombe i Daily Telegraph skriver videre at den store spissen vil ha sin medisinske sjekk enten mandag kveld eller tirsdag morgen.

Les også: Aston Villa og Liverpool enige om Benteke

Les også: Benteke debuterer trolig i Helsinki

Brasilianerne Roberto Firmino og Philippe Coutinho vil være tilbake på Melwood førstkommende onsdag, etter å ha gjennomført sin sommerferie i etterkant av Copa America, og da vil en forvente at Christian Benteke også er på plass i Liverpools treningstøy.

Ingen av de tre vil knytte seg til Liverpools tropp som utover i neste uke vil reise til Malaysia, og vi forventer da at det samme er tilfellet med Emre Can og Tiago Ilori som også har hatt en senere ferie som følge av EM for U21.

Liverpool vil nå fokusere på å bli kvitt Fabio Borini, Mario Balotelli og Jose Enrique. Rickie Lambert kan også forlate klubben.

Brendan Rodgers ønsker å beholde en spiller som Lucas Leiva, men andre klubber viser interesse for brasilianeren og spilleren vil trolig selv ta en avgjørelse ut fra hvor mye spilletid han tror han kommer til å få i Liverpool fremover.

Skulle Lucas bli solgt kan det bli aktuelt å hente inn et midtbaneanker. Venstreback er en annen posisjon med tynn dekning, men lovende spill av 18-årige Joe Gomez under pre-season skal ha overbevist staben om at han kan være i stand om å kjempe om en plass i forsvaret umiddelbart.

I og med kjøpet av Christian Benteke vurderer imidlertid Brendan Rodgers og Liverpool at det viktigste signeringene denne transfersommeren nå er gjort.