Kun vunnet én gang på Emirates tidligere

Liverpool har ikke hatt det alt annet enn enkelt på Arsenals nye hjemmebane. Mamadou Sakho er likevel optimistisk før dagens kamp. Stopperkjempen frykter ikke formsterke Olivier Giroud.

I fjor tapte Liverpool sin femte kamp på Emirates siden den ble åpnet for ni år siden. På totalt elleve forsøk har den røde delen av Merseyside seiret én gang tidligere, for fire år siden, i London-klubbens storstue. Statistikken bekymrer imidlertid ikke Sakho.

– Det er sant, men det er kun på papiret og i fortiden. Nå er vi nødt til å reise dit med en annen mentalitet. Vi må jobbe hardt for å bli klare til en slik dag, sier 25-åringen til liverpoolfc.com.

1–2, 0–2 og 2–2 er de tre siste resultatene mellom Arsenal og Liverpool i hovedstaden. Et nytt poengtap for gjestene i dag åpner muligheten opp for Southampton og Tottenham til å passere rødtrøyene på tabellen i løpet av helga. 

Sakho tror bortefansen får juble på Emirates i ettermiddag hvis spillerne holder seg fokuserte, spiller sin type fotball og har tro på egne kvaliteter. Franskmannen påpeker at de må fungere som en enhet hvis ting skal klaffe.

Les også: – Laget må håndtere at Skrtel er borte

– Vi har en sterk spillergruppe, og det viktigste er at alle spillerne gir hundre prosent for laget. Sammen er vi sterkere, sier han.

Arsenal kommer inn til oppgjøret som Englands klare formlag. Seks strake seire har gitt dem håpet om sølvplass i Premier League, og spydspissen, Giroud, har bøttet inn seks mål i løpet av sine fem siste seriekamper.

Sammen med Sakho returnerte Giroud, som ble kåret til månedens spiller i Premier League for mars, nylig fra det franske landslaget. Liverpools midtstopper sier han kjenner godt til angriperen, både fra landslaget og gjennom møtene i den franske toppdivisjonen, men Sakho gruer seg ikke til å møte ham igjen.

Les også: Rodgers: – Viktig med poeng på Emirates

– Han er sterk, han kan holde på ballen, og han kan score. Han er en god spiller, så vi må være fokuserte i forsvaret. Jeg er ikke redd for noen. De har mange alternativer og gode spillere, men vi har også kvalitet, og det kommer til å bli en veldig bra kamp.