Kynisme, keepere og Costa

Liverpool fikk mye ros for sitt spill og sin innsats av engelsk presse i semifinalen i Capital One Cup, men det var Chelsea som med rutine og kløkt greide å ro det hele i land.

Dette er utdrag fra noen aviser etter slaget på Stamford Bridge:

«Få kamper denne sesongen har inneholdt mer, fra inkompetente dommeravgjørelser til krangel mellom trenerbenkene som fikk assistenten til Brendan Rodgers, Colin Pascoe, til å tilby en sint Mourinho sine briller. Den siste konfrontasjonen mellom disse rivalene ga også to fine keeperprestasjoner fra Simon Mignolet og spesielt Thibaut Courtois, som ble kåret til banens beste. Ved siden av Mignolet var Philippe Coutinho glimrende, mens Emre Can fortsetter å tilvenne seg tempoet og fysikken i den engelske intensiteten, hvor han til og med viste vilje til å angripe fra sin posisjon i forsvaret.»
Henry Winter, The Daily Telegraph

«Chelsea slo først, slik de også gjorde på Anfield. Ikke på noe tidspunkt under 210 minutter med cupfotball ledet Liverpool. De gjorde nok til å kunne vinne, de hadde sjansene, de spilte en del herlig fotball – men Chelsea fant måten å vinne på og Liverpool gjorde det ikke. Scoringen til Ivanovic, så meningsløs som den vil ha virket for de nøytrale, vil derfor ha såret dem.»
Martin Samuel, Daily Express

«Det oppsummerte den spenningen som hersket når den moderne rivaliseringen mellom disse to klubbene igjen ble født gjennom en snerrende krangel av åpen angrepsfotball og direkte voldsepisoder gitt av Diego Costa. Ikke så mye tilfeldig som snedig kalkulert: to stemplinger av Emre Can og Martin Skrtel, utført med presisjonen til en krypskytter og utenfor øyekroken til Michael Oliver. Han skulle ha blitt utvist ved begge tilfellene, han skulle også hatt et straffespark da Martin Skrtel felte ham i straffefeltet.»
Sam Wallace, The Independent

«På en kveld som viste noen herlige kreative bidrag – fra blant andre Philippe Coutinho, Raheem Sterling og Eden Hazard – krevde det keeperarbeid av topp klasse fra Thibaut Courtois og Simon Mignolet. Det føltes nesten pinlig at den eneste scoringen ville komme fra noe så elementært som et frispark. Det var imidlertid et mål som oppsummerte forskjellen mellom de to lagene, hvor en kombinasjon av å håndtere temperaturen under en storkamp, kynisme og luftstyrke svingte dette i favør av Chelsea.»
Oliver Kay, The Times