Lallana gleder seg til Slovenia-kampen

Adam Lallana ønsker å spille seg til en fast plass på landslaget foran Europamesterskapet neste sommer. Derfor er det viktig å vise en god figur i kvalifiseringskampene.

Liverpools midtbanespiller har hatt noen dager fri sammen med familien og sin nyfødte sønn etter 0-0 i privatlandskampen mot Irland på søndag. Kampen i Dublin var Lallanas 14.landskamp, etter at han debuterte i november 2013. Men samtidig var det hans første landskamp på sju måneder, noe som i all hovedsak skyldes skader.

Nå ser Lallana frem til EM-kvalifiseringskampen mot Slovenia på Stadion Stozice i Ljubljana på søndag.

- Da jeg først kom med på landslaget var det litt skremmende, og jeg tror ikke jeg har fått vist meg fra min beste side for England ennå, sier 27-åringen til det engelske fotballforbundets offisielle nettside.

- Det å ta steget opp til å spille for England var stort. Spesielt for en som har gått gradene i ligasystemet som meg. Ser man på troppen nå er jeg faktisk en av de eldste spillerne!

- Jeg er 27 år gammel nå, og må virkelig befeste posisjonen min på landslaget.

- Det har alltid vært en stor drøm for meg å spille for England, men jeg ønsker å glemme det nå, og virkelig ta et steg videre.

- Det siste året har vært fullt av opp- og nedturer. Jeg har hatt flere skader, noe som har satt meg tilbake en del.

- Jeg ønsker å finne veien til nettmaskene for landslaget også, slår Lallana fast.

Han venter fortsatt på sin første landslagsscoring.

- Det hadde vært fint å fått den børen av skuldrene mine. Men jeg kan ikke klage på hvordan det har gått på landslaget.

På denne tiden i fjor var Lallana i Brasil og representerte England i VM. Det ble ingen god opplevelse, i og med at England ikke gikk videre fra gruppespillet. Derfor satser han på å gjøre det bedre under EM i Frankrike neste sommer.

- Det å få delta i et VM var trolig høydepunktet i karrieren min så langt, men det var skuffende å rykte ut etter bare to kamper. Når jeg snakker med folk sier de hele tiden at VM må ha vært strålende, men det var også en skuffende opplevelse ettersom vi ikke gikk videre fra gruppen.

- Vi har gjort det bra i EM-kvalifiseringen så langt, og ønsker å komme et steg nærmere målet når vi møter Slovenia.

- VM var dog en fin opplevelse, og jeg er sikker på at vi har lært mye av erfaringen, med det unge laget vi hadde. Vi har lært hvordan det er å være sammen under en turnering. Dette er et ungt landslag. Vi har gjort mye bra arbeid utenfor banen også. Vi har sett om igjen kampene våre, og studert hva vi må bli bedre på.

England har vunnet alle sine fem EM-kvalifiseringskamper så langt. Søndagens motstander, Slovenia, ligger seks poeng bak engelskmennene, på delt andreplass i gruppen.

- Vi ønsker å gå ubeseiret gjennom kvalifiseringen, og vinne alle våre kamper, sier ambisiøse Lallana.

- Det blir selvsagt vanskelig. Spesielt på bortebane kan det bli tøft. Ser vi tilbake på kampen i Estland, så var den vanskelig, på en smal bane. Det tok tid før vi klarte å bryte dem ned. Men målet vårt er å kvalifisere oss for EM, og dersom vi klarer det tror jeg det blir et fantastisk sluttspill i Frankrike. Men vi må komme dit først, og da trenger vi et godt resultat mot Slovenia.

Etter kampen i Slovenia på søndag skal ikke England i aksjon igjen før i september, når de møter San Marino på bortebane og Sveits hjemme på Wembley.