Landslagsdebut kan bety dyrere Ings

Dersom Danny Ings debuterer for England i kveld, kan det bety at overgangssummen som Liverpool må betale Burnley blir høyere enn den ellers ville vært.

Liverpool og Burnley greide ikke å bli enige om et overgangsbeløp for Danny Ings i sommer. Angriperen hadde gått ut kontrakten sin i Lancashire-klubben, men siden han er under 24 år gammel har The Clarets rett på et kompensasjonsbeløp. Dette beløpet skal fastsettes av en overgangskomité.

Lancashire Telegraph skriver at en England-debut for Ings i Vilnius i kveld kan påvirke størrelsen på beløpet som komiteen fastsetter.

Det er fortsatt ikke satt noen dato for når The Professional Football Compensation Committee skal fastsette beløpet som Liverpool må betale.

Burnley håper å få rundt 10 millioner pund for Ings. Til sammenligning måtte Chelsea betale 6.5 millioner pund da de hentet Daniel Sturridge fra Manchester City som 20-åring i 2009, fordelt på et første avdrag på 3.5 millioner pund og deretter ytterligere totalt 3 millioner pund fordelt på utbetalinger etter henholdsvis 10, 20, 30 og 40 førstelagskamper for Chelsea.