Liverpool drar opp England-snittet

Under en tredjedel av spillerne som startet den første Premier League-runden var engelske. Liverpool var blant de beste i klassen.

Av 220 spillere som startet helgens Premier League-runde, var det bare 73 som kan spille for det engelske landslaget, eller 33,2 prosent, viser en oversikt The Times har laget.

Til sammenligning var tilsvarende tall i 1992-1993 hele 69 prosent! Sist sesong var det 35 prosent.

6 fra start for Liverpool

Disse tallene vekker bekymring blant toppene i FA, og er selvsagt lite gunstig for rekruteringen til det engelske landslaget. 

Liverpool er imidlertid en av klubbene som hadde flest engelske spillere fra start med seks spillere. Clyne, Gomez, Henderson, Milner, Ibe og Lallana begynte Stoke-kampen for Brendan Rodgers.

Samme antall hadde naboklubben Everton, mens Crystal Palace med sju og Bournemouth med 8 spillere hadde best representasjon av engelske spillere.

I motsatt ende av skalaen var Arsenal, Newcastle og Watford med én engelsk spiller hver. Av Chelseas to spillere er John Terry, som har gitt seg på landslaget.

Fem tenåringer

Det som vekker enda mer oppmerksomhet er hvor få hjemlige unggutter som har fått sjansen. Bare fem tenåringer startet, to av dem for Liverpool ved Joe Gomez og Jordon Ibe.

Utviklingen er sterkt delaktig i at FA vurderer å stramme inn antall spillere med home grown-status, som skal være i klubbene.

Den varslede regelendringen har igjen vært en viktig faktor i at Manchester City var villig til å betale så mye som 44-49 millioner pund for Raheem Sterling. Han var en av to spillere fra England som startet mandagens kamp for de lyseblå.

LES OGSÅ: Regelendringen som gjør engelskmennene mer attraktive