Liverpool-fans vil boikotte Hull-kampen

Bortebillettene til Liverpools ligakamp mot Hull tirsdag 28. april koster 48 pund – eller drøyt 560 norske kroner. Det er så dyrt at sentrale supporterunioner heller vil protestere utenfor Anfield.

Det skriver fangruppen «Spirit of Shankly» (SOS) på sine nettsider. De har fått støtte av «Spion Kop 1906». Sammen skal de demonstrere mot de stive billettprisene på Anfield istedenfor å se Liverpool spille på KC Stadium i Hull fra tribunen.

Les også: Protestaksjon før kampen mot Arsenal

SOS kritiserer Premier Leagues trappetrinnsløsning, noe som gir storklubbene betydelig dyrere inngangsbilletter enn øvrige lag. De sammenlikner prisen med blant andre Stoke og Everton, som kun måtte betale henholdsvis 16 og 35 pund tidligere denne sesongen.

For prisen av én billett blant Liverpool-supporterne på KC Stadium kunne man altså kjøpt tre bortebilletter da Stoke var på besøk i august. Nok er nok, skriver SOS videre.

I tillegg til at de ikke vil dra på oppgjøret, som er en hengekamp grunnet Liverpools deltakelse i FA-cupsemifinalen, skal flere faste supporterbusser ikke ta turen østover. For supportere som befinner seg i London, skal det arrangeres demonstrasjoner utenfor Premier Leagues hovedkvarter.

Saken fortsetter under.

SOS erkjenner at det trolig er mange som ønsker å kjøpe billett for å få oppført Liverpool-kamper på fan-kortene sine, noe som gjør at de kvalifiseres og prioriteres til fremtidige billettsalg. I tillegg påpeker supportergruppen at det trolig er folk som utnytter muligheten til å kjøpe billettene de boikotter.

Les også: Arbeidsgruppe med fokus på billettpriser

– Med dette i bakhodet skal vi personlig kjøpe billetter for ti pund for å få kampen oppført, men la være å gå. Vi oppfordrer dem som støtter dette initiativet til å gjøre det samme og bli med oss til Anfield.

Etter demonstrasjonen skal supporterne til en lokal pub og se oppgjøret på TV, legger SOS til.

– Dette er vår mulighet til å vise at det fortsatt er fansen som har makten. Hvis vi stopper å gå, vil dette spillet til slutt dø ut. Ta vare på denne sjansen til å sende en advarsel til folkene som styrer: Vi ønsker ikke lenger å akseptere disse prisene når det er mer penger i sporten enn noen gang.

Supporterunionene krever å bli hørt, og ber derfor alle som støtter protestene om å møte opp ved Anfield klokka 19.00 engelsk tid – kampen begynner én time senere – for å kjempe mot prisene.