Liverpool-forsvaret snuste på ny klubbrekord

De røde hadde ikke sluppet inn bortemål på nesten ti timer da Héctor Bellerín scoret for Arsenal.

Liverpool hadde ikke sluppet inn mål på bortebane i Premier League siden kampen mot Manchester United i desember da Héctor Bellerín satte inn Arsenals 1-0-mål på Emirates på lørdag.

Burnley, Sunderland, Aston Villa, Everton, Southampton og Swansea feilet i tur og orden med planer om hvordan de skulle overliste Liverpool-forsvaret, men Arsenal trengte bare 36 minutter på å finne veien til nettmaskene bak Simon Mignolet. Belleríns åpningsmål i 4-1-kampen var Liverpools første Premier League-baklengs på fremmed gress på ni timer og 56 minutter med fotball, skriver Liverpool Echo.

Les også: Store forandringer i forsvaret mot Blackburn

Ikke siden 1972 har Anfield-klubben vært mer solide på bortebane i seriespill. Da gikk Bill Shankleys mannskap 11 timer og 27 minutter uten baklengsmål mellom 8. januar og 1. mai.

Saken fortsetter under bildet.


BAKLENGS: Simon Mignolet måtte plukke ballen ut av nettet fire ganger mot Arsenal på Emirates.

Mellom Robin van Persies 3-0-scoring for Manchester United på Old Trafford 14. desember i fjor og Belleríns 1-0-mål for Arsenal på Emirates på lørdag, gikk det 596 minutter uten at Liverpool-keeper Mignolet måtte hente ballen ut av nettet på en bortearena. Belgieren voktet målet i 580 av de 596 minuttene, og han mistet bare de første 16 minuttene mot Burnley på Turf Moor 26. desember.

Les også: Slik skal Liverpool bli bedre defensivt

Midtstopper Martin Skrtel fikk med seg alle minuttene før kampen mot Arsenal, som han mistet på grunn av karantene. Stopperkollega Emre Can var stort sett også i aksjon i løpet av perioden. 21-åringen kom inn ved pause i 1-0-seieren borte mot Burnley og spilte de neste 551 minuttene uten baklengs.