Liverpool går for raske kjøp fra PL

Det kan virke som at de på Anfield nå har blinket ut en håndfull spillere fra Premier League, som Liverpool helst vil skal være på plass før preseason.

Nathaniel Clyne er den siste på listen, som lokale journalister hevder er på ønskelisten til Liverpool. Nå skal Southampton ha avslått et bud på £10M, og da blir det også straks mer håndfast.

I tillegg er de røde «favoritter» til å sikre seg sitt øverste ønske Christian Benteke, samt James Milner og Danny Ings. I tillegg forventes det å komme en keeper, og hvis en skal dømme ut fra ryktestrømmen kanskje også en midtbanespiller til. Seks spillere, det vil være en overraskelse om det kommer inn flere seniorer til Melwood før vinduet lukkes 1.september.

FIRKANT I RUNDT HULL
En mulig overgang for Benteke ble også straks mer konkret da manager Tim Sherwood røpet at spissen faktisk hadde en salgsklausul. Snodig at ingen kom på det før, but there you go. For £32,5M skal du kunne sikre deg 190 cm belgisk angrepskraft.

De røde masser er ikke overbevist, definitivt ikke for den prisen. Hvis Sherwood er like tøff i trynet som han ga inntrykk av blir det kun aktuelt å la toppscoreren i Aston Villa gå for £32,5M. Selv om en kan hevde det var frekt og deretter begynne å vurdere hvilken spillertype Liverpool bør kjøpe, er det vanskelig å være uenig i at han Benteke ikke ser ut som en fremste angriper som passer i det høye presset og bevegelige spillet som Brendan Rodgers legger opp til. «Hvem skal legge innleggene hos Liverpool», sa Tim Sherwood, og jeg er svar skyldig. Tygg litt på den selv.

Når det er sagt, isolert sett vil jeg hevde at drøyt £30M ikke er noen upris for en spiss som scorer nesten en gang hver andre kamp i Premier League. 42 ganger på 88 kamper for å være nøyaktig, og 49 på 99 hvis en tar med engelske cuper i tillegg. I mine øyne er han omtrent på samme hylle som Romelu Lukaku, som Everton betalte £28M for, og den to år yngre landsmannen scorer færre mål. Hvis vi er snille og ser bort fra et tosifret antall kamper i Chelsea, hvor han ikke fant seg til rette, har Lukaku også satt inn 42 ligamål, men på 102 kamper for West Bromwich og Everton.

Men hvis en begynner å betale over £30M vil nok mange hevde at Rodgers & Co også bør se på andre alternativer, passende spillestil eller ikke.

TRE ENGELSKMENN
Liverpool gir imidlertid inntrykk av at de gjerne vil ha ordnet sine overganger litt kvikt denne sommeren. Hvorvidt det lykkes er selvfølgelig en helt annen sak. Å hente en høyreback høres riktig ut, og hvis en kan få tak i Nathaniel Clyne for litt mer enn £10 synes jeg også det virker fornuftig.

Noen hevder at James Milner er svært nærme og i realiteten har bestemt seg for Liverpool, mens andre regner med at det bare er spørsmål om når Danny Ings er klar og ikke hvis. Manchester City sier at de ikke har gitt opp at en ny og lukrativ avtale skal lokke allrounderen Milner til å bli, mens Spurs blir «beskyldt» for å legge inn høye bud slik at Liverpool risikerer å måtte betale mer for Ings i kompensasjon.

Tre engelske spillere, som det lukter litt Brendan Rodgers av, uten å vite hvor enig man er i transferkomiteen. Jo mer det snakkes om disse mulige kjøpene, jo mindre sannsynlig virker det i hvert fall som om manageren fortsatt kan risikere å få sparken.

KEEPER NEDERST I BUNKEN
Av andre navn er Mateo Kovacic hos Inter et som ikke synes å forsvinne. Den 21-årige kroaten blir imidlertid også linket til andre klubber, og pressen på Merseyside viser en øredøvende stillhet angående dette ryktet. Eimen av agentprat som ønsker å skape blest om sin klient begynner å fylle neseborene…

Nicolas Gaitan (27), en midtbanespiller hos Benfica blir også nevnt, men etter alle solemerker arbeider nå Liverpool først og fremst med de fire spillerne nevnt øverst. Det er nok en liste med keepernavn også, men en får inntrykk av den legges nederst i bunken og tas opp igjen når en vet om hvor mye penger det er igjen å bruke.