Liverpool har nesten ikke brukt penger

De tørre tall fra sommerens transfervindu viser at Liverpool FC nesten ikke har brukt penger på spillere i det hele tatt.

Nå er ikke kompensasjonsbeløpet som Liverpool må betale for Danny Ings tatt med i summene nedenfor, da dette ikke er fastsatt ennå. Det faktum at Queens Park Rangers skal ha 20% av overgangssummen for Raheem Sterling kommer heller ikke frem av tallene under. Et eventuelt salg av Jose Enrique er heller ikke regnet med.

Men likevel skulle tallene gi en god indikasjon på Liverpools forbruk på transfermarkedet sommeren 2015, og den viser at Anfield-klubben netto bare har brukt rundt regnet et sted mellom 6 og 9 millioner pund på spillere i sommer.

Det umiddelbare utlegget på de åtte spillerne som Liverpool har handlet inn lyder på 67,9 millioner pund. Da er Christian Benteke den dyreste i innkjøp, og står for nesten halvparten av dette totalbeløpet. Roberto Firmino og Nathaniel Clyne utgjør mesteparten av den andre halvparten. Slår alle tilleggsklausuler inn stiger totalbeløpet til 79.4 millioner pund.

Salgene finansierer nesten alle kjøpene

Spillerkjøpene har så og si blitt finansiert av spillersalgene. 61,25 millioner pund er kommet inn umiddelbart. Brorparten av dette gjennom salget av Raheem Sterling til Manchester City. Med alle tilleggsklausuler blir totalen for spillersalg på 70,5 millioner pund.

En nettutgift på i størrelsesorden 6-9 millioner pund betyr at det er svært få klubber i Premier League som har brukt mindre penger på spillere i sommer enn Liverpool. Antagelig dreier det seg kun om to klubber, Stoke og Southampton, viser statistikk fra engelske medier, selv om tallene som oppgis varierer en god del fra kilde til kilde.
 

Spillere inn

James Milner, Manchester City, gratis
Danny Ings, Burnley, ikke fastsatt kompensasjonsbeløp
Adam Bogdan, Bolton, gratis
Joe Gomez, Charlton, £3.5M + £1.5M
Roberto Firmino, Hoffenheim, £21M + £8M
Nathaniel Clyne, Southampton, £10.5M + £2M
Christian Benteke, Aston Villa, £32,5M
Taiwo Awoniyi, Imperial Academy, £400.000 

Totalt: £67.9M+£11.5M=£79.4M

Spillere ut

Steven Gerrard, Los Angeles Galaxy, gratis
Glen Johnson, Stoke, frigitt
Brad Jones, Bradford, frigitt
Marc Pelosi, San Jose Earthquakes, frigitt
Jordan Lussey, Bolton, frigitt
Iago Aspas, Sevilla, £4.5M
Sebastian Coates, Sunderland, £2M + £2M
Javier Manquillo, låneavtale fra Atlético Madrid avbrutt
Raheem Sterling, Manchester City, £44M + £5M
Rickie Lambert, West Bromwich Albion, £3M
Rafael Paez, AD Alcorcon, gratis
Fabio Borini, Sunderland, £7.75M+£2.25M

Totalt: £61.25M+£9.25M=£70.5M