Liverpool-juniorene senket Sunderland

(Liverpool U18 – Sunderland U18 1-0). Wade Maxwell ble matchvinner for de røde ungguttene.

Sluttrapport: Liverpool-juniorene vant 1-0 over Sunderlands U18-lag på akademiet etter en jevnspilt og sjansefattig kamp. Wade Maxwell ble matchvinner med en flott heading tidlig i kampen. Adam Phillips var god offensivt på midtbanen, Madger Gomes trakk i trådene sentralt, kaptein Tom Brewitt var bestemann i forsvaret, mens Sergi Canós (bildet) var en håndfull for Sunderland på topp.

90 min: Kampen er slutt. Liverpool vinner 1-0!

90 min: Phillips banker ballen i nettveggen fra 16 meter. Nære 2-0.

90 min: Sunderland roper på straffespark, men dommeren vinker spillet videre.

90 min: Tre minutter igjen av kampen, og dette går mot Liverpool-seier.

90 min: Kampen er rotete nå. Fem minutter igjen av tillagt tid.

90 min: Gomes og Phillips samarbeider om å klarere en Sunderland-corner.

90 min: Det er lagt til åtte minutter på grunn av skaden til Corey Whelan.

90 min: Corneren fra Phillips flikkes videre av Canós, men det er ingen i rødt på bakre stolpe.

90 min: Canós vinner et hjørnespark etter et utsøkt raid langs høyrekanten.

88 min: Phillips og Canós regisserer et flott Liverpool-angrep, men bortelaget får klarert.

86 min: Firth er modig og bokser vekk en Sunderland-corner. Gjestene trykker på.

84 min: Gomes brøyter seg inn i Sunderland-boksen og vinner et hjørnespark, som bokses unna.

82 min: Matthew Virtue kommer inn for Liverpool. Ut går målscorer Wade Maxwell.

81 min: Phillips skrur nesten en corner i mål.

80 min: En Sunderland-spiller ligger nede og tøyer ut en krampe i leggen.

79 min: Vertene har fått tak i ballen og triller kula på Sunderlands halvdel nå.

75 min: Liverpool slurver mye nå. Sunderland har tatt over fullstendig, og Hart må redde hjemmelaget med en susende takling i tolvte time. Bortelaget jager utligning det siste kvarteret.

72 min: Phillips gir vekk ballen på midtbanen og Sunderland kjører overgang. De kommer tre mot tre, men ballfører velger å avslutte fra 20 meter. Skuddet går ufarlig til side for mål.

69 min: Masterson får gult kort for hands etter å ha feilberegnet spretten på ballen. Frispark til gjestene, som slås inn mot bakre stolpe. Liverpool-keeper Firth får etter hvert kontroll.

67 min: Alexander-Arnold skyter en halvmeter utenfor krysset fra omtrent 20 meter.

66 min: Liverpool-back Travis med et herlig initiativ, og han kriger seg inn i boksen. Avslutningen fra spiss vinkel reddes av gjestenes keeper, mens Canós ikke får avsluttet på returen.

65 min: Sunderland er fremme på venstrekanten. Innlegget plukkes dog enkelt av Firth.

62 min: Canós slår et smart innlegg fra venstre, men ingen i rødt kommer på ballen inne i feltet.

59 min: Bortelaget prøver seg med et distanseskudd, men ballen går utenfor målet til Liverpool-keeper Firth. Det er lite som skjer foran de to målene innledningsvis i denne andreomgangen.

57 min: Ledger forlater banen og erstattes av Storey. Sunderlands andre bytte.

55 min: Lewis erstatter skadde Whelan. Vi ønsker sistnevnte god bedring!

54 min: Whelan fraktes av banen på båre, og Lewis gjør seg klar til å komme inn.

53 min: Situasjonen der Whelan ble skadet så ganske uskyldig ut. Vanskelig å si hva som har skjedd.

52 min: Det ser ikke bra ut for Whelan. Unggutten ligger på bakken og får behandling av flere leger.

50 min: Whelan ligger nede og får behandling av Liverpool-fysio Liam Kershaw.

49 min: Stor sjanse for Canós og Liverpool. Phillips svinger inn et hjørnespark, men Canós klarer ikke å styre ballen i mål med hodet fra fem-seks meter. Sunderland får til slutt ballen unna.

46 min: 2. omgang er i gang.

Pauserapport: Det har vært en sjansefattig omgang, men Liverpool leder 1-0 etter en tidlig scoring av Wade Maxwell. Adam Phillips løftet inn et presist frispark, som en umarkert Maxwell forvaltet på ypperlig vis da han styrte ballen i krysset med pannebrasken. Liverpool-juniorene har hatt god kontroll siden scoringen, selv om kaptein Tom Brewitt måtte redde lagkameratene med en fabelaktig inngripen nærmest på streken like før halvtimen var spilt. Vi kommer tilbake med andre omgang om cirka et kvarter!

45 min: Det er pause på akademiet i Kirkby.

45 min: Travis setter inn en god takling og stanser et av Sunderlands siste angrep i omgangen.

43 min: Gjestene biter seg fast på Liverpools halvdel i et par minutter.

40 min: Canós dribler seg fint fri i boksen, men Sunderland-keeperen fanger avslutningen.

34 min: Liverpool er komfortable med å holde ballen i laget nå.

29 min: Sunderland gjør sitt første bytte når Lowrie kommer inn for en skadet Hume.

26 min: Kaptein Brewitt redder Liverpool med en fantastisk sklitakling omtrent på mållinjen.

23 min: Det skjer lite for øyeblikket, men hjemmelaget har ballen mest og har god kontroll.

19 min: Gomes har vært drivende god på midtbanen til Liverpool så langt.

14 min: Sunderland er veldig høyreorienterte i sitt angrepsspill. De får nesten uttelling når lagets nummer sju er nære ved å spille fri en lagkamerat, men Liverpool-keeper Firth kommer fint ut og plukker.

11 min: Liverpool har vært gode i minuttene like før og etter 1-0-scoringen.

8 min: MÅL! Liverpool leder 1-0 i Kirkby! Wade Maxwell får stå helt alene ved bakre stolpe på et presist frispark fra Adam Phillips, og han header ballen vakkert i vinkelen fra kort hold.

6 min: Canós stempler en Sunderland-spiller i skrittet. Spanjolen er heldig med at dommeren ikke ser det.

4 min: Phillips spiller i bakrom mot Maxwell, men Sunderlands keeper kommer fint ut og snapper.

1 min: Kampen er i gang.

Liverpool: Firth, Travis, Hart, Brewitt, Masterson, Whelan, Maxwell, Madger Gomes, Canós, Alexander-Arnold, Phillips.
Innbyttere: Virtue, Jackson, Polgar og Lewis.

Avspark på akademiet i Kirkby er klokken 14.00.