Liverpool møter «FIFAs sterkeste»

Wimbledon-angriper Adebayo Akinfenwa (32) er FIFAs sterkeste spiller. Mandag møter han Liverpool.

– Dette er det beste tidspunktet å møte Liverpool på, sier Wimbledon-spiss Adebayo Akinfenwa til den engelske avisen Daily Telegraph to dager før FA-cupmøtet med Liverpool.

Akinfenwa har blitt en kulthelt blant britiske fotballfans på grunn av sin voldsomme fysikk og lekne spillestil. 32-åringen spøker med at han hadde løftet fire av sine lagkamerater i benkpress, men synes det er absurd at fysikken hans har gjort ham til fotballkjendis over hele verden.

– Jeg spiller i League Two og har 110 000 følgere på Twitter, ler han.

Angriperen tar 180 kilo i benkpress – ingen av lagkameratene er i nærheten av å matche ham, så klart – og fotballspillet FIFA 15 har gjort Akinfenwa til den sterkeste spilleren i den virtuelle fotballverdenen. Mandag står hans barndoms favorittklubb på motsatt banehalvdel i FA-cupen.

– Liverpool har svakheter, og vi kommer til å skape trøbbel for dem. Vi har selvtillit; det har ikke de. Men vi kan likevel ikke lure oss selv: Vi må være på sitt beste og de må være under par for at vi skal vinne. De sliter med å forsvare innlegg, og vi er gode til å komme til innlegg og vinne andreballer, så vi håper å skrive historien. Denne klubben har gjort det før, sier Akinfenwa.

Han sikter til FA-cupfinalen i 1998, da Wimbledon som stor underdog slo Liverpool 1-0 på Wembley. På den tiden holdt Akinfenwa med Liverpool – John Barnes var favoritten – og han ser frem til å møte sin barndoms favorittklubb. Samtidig advarer han de røde om at Wimbledon ikke vil gjøre dem noen tjenester.

– Presset er på Liverpool. De kommer ikke til å få til pasningsspillet sitt på banen vår, som er liten og tett. Det favoriserer oss. En cupbombe står skrevet i stjernene, og vi håper at vi kan detonere den.

I likhet med de fleste andre med interesse for fotball, opptas også Akinfenwa av nyheten om at Liverpool-kaptein Steven Gerrard (34) forlater Anfield-klubben etter sesongen. 32-åringen drømmer om å score seiersmålet i Gerrards siste FA-cupkamp i karrieren.

– Han er en ekte legende. Jeg ønsker å bytte drakt med ham, gi ham en klem og ta ham i hånda. Jeg håper at han kommer. Det kan være hans siste kamp i FA-cupen, så jeg håper at han tar meg i hånda og sier «godt gjort å slå oss». Det ville vært trist om han ikke kom og Liverpool ble slått ut, avslutter han.