Liverpool U18 - Middlesbrough U18 4-3 (0-2)

Liverpool lå under 0-3, men klarte å snu alt iløpet av 24 høydramatiske minutter på slutten. Toni Gomes scoret hattrick, og Yan Dhanda avgjorde kampen.

Det ble en merkelig, høydramatisk og underholdende kamp for Liverpools U18-lag mot Middlesbrough.

Liverpool dominerte fra start, og skapte sjanse på sjanse, spesielt ved hurtigtoget Toni Gomes, men likevel var det Middlesbrough som ledet 0-2 til pause. Gjestene var svært effektive da de fikk sjanen, og ble godt hjulpet av svakt forsvarsspill av Liverpool.

Selv om Liverpool fortsatte å presse på i andre omgang så gjestene ut til å hapunktert kampen etter 53 minutter, da de satte inn sitt tredje mål. Så feil kan man ta...

For etter 66 minutter fikk Toni Gomes endelig uttelling for all den harde jobbingen, og kjempet inn Liverpools redusering.

Etter 74 minutter skapte 16-åringen ny spenning i kampen da han stupheadet inn et innlegg fra Yan Dhanda.

Åtte minutter før fulltid fullførte protugiseren sitt hattrick - også denne gangen med hodet, etter innlegg fra Adam Phillips.

Og som ikke det var nok, så la Phillips nok en perfekt ball inn i feltet etter 89 minutter, og denne gangen var det Dhanda som fikk en tå på ballen. Dermed ble det 4-3 til Liverpool.

- Vi forsvarte oss ikke god på de to første målene. Vi endret litt på laget ved pause, og startet andreomgang veldig bra. Og gjorde det selvsagt veldig bra ved å snu kampen.

- Gomes er en spiller som kan gjøre det uventede. Han er en målscorer og han jobber sokkene av seg hver dag på trening, sier Neil Critchley til LFCTV etter kampen.

Gomes gikk av banen med en skade på slutten av kampen, men Critchley tror ikke det er noe alvorlig for hattrick-helten.

Kampen minutt for minutt

Laget mot Middlesbrough: Wheeler, Lewis, Owens, Johnston, Masterson, Alexander-Arnold, Phillips, Kane, T Gomes, Ejaria, Dhanda. Reserver: Dobie, George, Garton, Naeem, Woodburn.

1.omgang:

1. Middlesbrough tar svaspark på Kirby.

3. Kampens første sjanse ved Liverpool og Kane. 16-åringen Dhanda tok med seg ballen fra egen banehalvdel og helt ned til 16-meteren, før han gå til Kane, som ikke fikk ordentlig fart på skuddet.

6. Johnston prøver seg på et brassespark etter coner fra Dhanda. Godt utført, men en Middlesbrough-forsvarer får headet unna.

8. Dhanda veldig mye involvert i starten. Nå med et hardt innlegg fra venstrekanten, men som går inn til keeper.

8. Nydelig jobbet av Ejaria inne i boksen. Han får ballen fra Kane, vender bort en mann og skyter lavt. Keeper redder, men farlig sjanse. Liverpool har dominert i åpningsminuttene.

15. Flott gjennombruddspasning fra Phillips til Herbie Kane på 5-meteren. Men Kane er en tå unna å sende Liverpool i ledelsen.

17. Toni Gomes ligger nede med skade etter et fall i en duell inne i feltet. Men kommer seg på beina igjen.

20. Toni Gomes tar med seg ballen fra egen banehalvdel, setter fart, passerer en mann og skyter fra hjørnet av 16-meteren. Skrur ballen mot motsatt stolpe. Godt forsøk.

21. Nytt skuddforsøk fra Liverpool, men treffer ikke helt og keeper redder enkelt.

24. 0-1 Middlesbrough scorer på sin første store sjanse i kampen. Målet kommer etter godt pasningsspill og Heteringhton fikk skyte fra kort hold. Middlesbrough tar dermed ledelsen totalt mot spillets gang.

32. Toni Gomes med nok et fint raid, men avslutningen blir for svak og langt til side. Men Liverpools nummer 9 er tydelig interessert i å skape noe.

35. Kjempesjanse for Liverpool. Nok en gang ved Toni Gomes som viser sin store fart når han løper fra forsvaret. Prøver å lobbe ballen over keeper, men treffer ureint og ballen går utenfor.

36. Liverpool-kaptein Trent Alexander-Arnold får gult kort etter en takling.

38. Middlesbrough setter fart framover, men George Johnston hindrer en farlig sjanse med en god takling i det avgjørende øyeblikket.

41. 0-2 Middlebrough scorer nok en gang. Ganske likt forrige mål, der de spiller seg lett igjennom Liverpools forsvar og Alex Patterson avslutter fra kort hold. Dårlig forsvarsspill av Liverpool.

45. Wheeler redder et skudd fra hjørnet av 16-meteren.

45. Middlebrough avblåses for offisde.

45. Pause.

2. omgang:

Liverpool tar avspark.

47. God ball fra Dhandainn i feltet, men litt for høy for Gomes. Etter litt fram og tilbake vinner Liverpool corner. Men får ikke noe ut av det.

51. Nok en stor sjanse for Liverpool etter et frispark fra Phillips, ballen lander hos Gomes som ikke får stokket beina ordentlig.

52. Gomes med nok en sjanse like etter den andre for Liverpool. Vender bort en forsvarer inne i feltet, men skuddet er heller ikke denne gangen godt nok.

53. 0-3. Og der kommer nok et enkelt mål for Middlesbrough. Målet kommer etter en pasning til venstre til Patrick Reading , elendig forsvarsspill av Kane Lewis og Reading setter enkelt inn det tredje målet.

56. Alexander-Arnold på godt løp på venstrekanten og legger inn fra dødlinja men nok en gang svake avslutninger for Liverpool.

57. Johnston med en god takling som hindrer det som fort kunne blitt bortelagets fjerde mål.

59. Reading får gult kort.

64. Bytte hos Livepool. Lewis går ut, og inn kommer Dobie.

66. 1-3. Toni Gomes får endelig sitt etterlengtede mål. Kjemper seg forbi Middlesbrough-forsvareren og setter inn Liverpools redusering.

72. Gomes og Kane kombinerer fint inne i feltet. Men Kane kommer ikke til avslutning.

74. 2-3. Nydelig mål av Gomes, som scorer sitt andre. Han stupheader inn et innlegg fra Dhanda. Flott angrep av Liverpool, som nå er med i kampen igjen.

75. Kris Owens går ut og Ben Woodburn kommer inn for Liverpool.

76. Farlig sjanse for Middlesbrough, men lobben fra Patrick Reading alene med Wheeler  går like over.

79. For tredje gang i kampen ordner Johnston opp i forsvar med en nydelig takling, som hndrer en stor sjanse for gjestene.

82. 3-3. Hattrick av Gomes. Adam Philips med en nydelig innsvingt frispark fra 25 meter. Gomes troner over alle og nikker ballen inn. Etter all sjansesløsningen i førsteomgang, har det virkelig løsnet for Toni Gomes i andreomgangen.

87. Dhanda forsøker å lobbe over keeper fra ca 20 meter. Men forsøket går utenfor.

89. 4-3. Snuoperasjonen er fullført. Phillips med nok en nydelig pasning, og Dhanda får en tå på ballen og setter den i nettet.

90. Gomes går ut med en skade. Naeem kommer inn.

94. Fire minutter på overtid kommer Wheeler med en kjemperedning på en situasjon det fort kunne blitt uavgjort.