Lokalavis: United byr på Benteke

Manchester United forventes å legge inn et bud på Liverpool-linkede Christian Benteke denne uka. Dersom utkjøpsklausulen aktiveres, kan ikke Aston Villa forhindre en overgang.

Den belgiske landslagsspilleren topper Liverpools handleliste over spisser denne sommeren, men de djevelrøde rivalene kommer trolig til å melde seg inn i kampen om signaturen, melder Birmingham Mail onsdag kveld.

Liverpool har lenge hatt 24-åringen i kikkerten, men de ønsker ikke å punge ut for å aktivere klausulen på hele 32,5 millioner pund, og Aston Villa nekter å slippe ham for mindre.

Samtidig er Manchester United-manager Louis van Gaal på utkikk etter en ny angriper, og Benteke, som har scoret 49 mål på tre sesonger i Birmingham, skal være svært aktuell. Ifølge samme avis ventes det faktisk at et Benteke-bud fra Old Trafford kommer allerede denne uka.

Saken fortsetter under.

 

TRAINING CAMP: A concentrated @ChristianBenteke25 works hard under the sun. #AVFC #VillaInPortugal

Et bilde publisert av Aston Villa - Official (@avfcofficial)

– Ønsker Champions League

Kilder nær Benteke hevder han foretrekker en overgang til Manchester United fordi de er med i Champions League, skriver avisen videre. Benteke befinner seg for tiden på Aston Villas treningsleir i Portugal, der de lørdag kveld tapte en treningskamp uten spissen på banen.

Les også: Ikke nærmere Benteke

Aston Villa-manager Tim Sherwood har flere ganger påpekt at han tror og forventer at Benteke spiller for de vinrøde også kommende sesong. Engelsk presse tviler også sterkt på at Birmingham-klubben kommer til å fire på kravet om 32,5 millioner pund.

– Dersom noen aktiverer utkjøpsklausulen, er det ingenting vi kan gjøre. Men frem til det eventuelt skjer, er han en Aston Villa-spiller, og vi er alle veldig glade for det, sa Sherwood nylig.

I likhet med Liverpool har Manchester United vært ivrige på overgangsmarkedet denne sommeren. Hittil har van Gaal hentet Memphis Depay, Bastian Schweinsteiger, Matteo Darmian og Morgan Schneiderlin.