Må gjenskape sesongavslutningen fra 6 år tilbake

Man må enda lenger tilbake i tid for å finne sist Manchester United ga fra seg 5 poeng i innspurten.

Et sjeldent tapshattrick av Manchester United, har åpnet en liten sprekk i døra for at Liverpool skal klare å hente inn igjen fjerdeplassen i Premier League før sesongen er over.

For mens Steven Gerrard stanget inn seieren mot QPR i helgen, gikk Manchester United på sitt tredje tap på rad med 1-0 mot West Bromwich.

Men mye må skje for at Champions League skal sikres for Brendan Rodgers.

Liverpool må ta inn fire poeng og en målforskjell på 13. Med andre ord må Liverpool mest sannsynlig ta inn fem poeng.

Det betyr at Liverpool bør vinne sine tre siste kamper. Samtidig må Manchester United ha minst et tap og en uavgjort på sine gjenværende oppgjør.

Det er alltids også et alternativ at Manchester United skulle tape alle sine tre siste kamper, og da holder det for Liverpool å ta fem poeng på sine tre siste kamper - men da kan man raskt også få selskap fra lagene som jakter bak. 

To ganger de siste ti årene

Etter at Ronald Koeman i går uttalte at han vet at Liverpool ikke vil vinne de siste tre kampene, har vi sett tilbake på statistikken fra de siste sesongene.

Man må tilbake til jubelscenene på bildet med Gerrard og Torres, for å finne sist Liverpool vant sesongens tre siste ligakamper. Det viser med all tydelighet hvilken vanskelig oppgave Liverpool har framfor seg.

Sist Liverpool klarte å vinne alle sine tre siste kamper var i 2008/2009-sesongen, da det til slutt endte på 2. plass på tabellen.

Men også i 2005/2006 ble det seier i de tre siste kampene. Den gang endte Liverpool på 3. plass.

Tilbake til 2001

Manchester United på sin side har ikke tapt så mange kamper siden 2000/2001, da de tapte mot Derby, Southamton og Tottenham på slutten sesongen. Men den gangen var de allerede seriemestere.

Før det var sist gang i 1992 da de tapte mot West Ham og Liverpool, men seiret mot Tottenham. Den gang gikk de for øvrig også på et tap i den fjerde siste kampen. Og i 1991 ble det også to tap og en uavgjort på slutten av sesongen. 

Slik er kampene

Lørdag møtes Crystal Palace og Manchester United på Selhurst Park, mens Chelsea tar imot Liverpool på Stamford Bridge.

Da må Liverpool-spillerne stå æresvakt for de nybakte seriemesterne. Den gode nyheten for Liverpool, er at Diego Costa nok spares i den kampen, nå som ligatittelen er sikret for Chelsea. Lørdag 16. mai er igjen Crystal Palace med i spillet om fjerdeplassen, når det er de som gjester Anfield. Men dagen etter får Manchester United besøk av Arsenal på Old Trafford.

Og hvis det ikke er avgjort før, så er det søndag 24. mai kl 16 som gjelder. I Premier Leagues siste serierunde drar Manchester United til KC Stadium for å møte Hull, mens Liverpool møter Stoke på Britannia Stadium.