Man Utd slo tilbake i kampen om 4. plassen

Manchester United gjorde det enda vanskeligere for Liverpool å nå Champions League. Men med tap fra Tottenham og Southampton, fester Liverpool grepet om 5. plassen.

Etter tre strake tap, vant Manchester United 2-1 borte mot Crystal Palace lørdag. Dermed er sjansen enda mindre for at Liverpool skal klare å ta Champions League-plassen. 

For at Liverpool skal kunne ta igjen Manchester United nå, må Liverpool vinne resten av kampene, samtidig som Van Gaals mannskap ikke må ta mer enn ett poeng på sine to siste kamper for at Liverpool skal klare det.

Manchester United har en mye bedre målforskjell enn Liverpool med 25 mot 11 plussmål, og United ville derfor gå foran hvis lagene skulle ende på like mange poeng.

Av samme grunn holder det ikke med uavgjort mot Chelsea for Liverpool søndag. 

Lørdag 16. mai er igjen Crystal Palace med i spillet om fjerdeplassen, når det er de som gjester Anfield. Men dagen etter får Manchester United besøk av Arsenal på Old Trafford.

Og hvis det ikke er avgjort før, så er det søndag 24. mai kl 16 som gjelder. I Premier Leagues siste serierunde drar Manchester United til KC Stadium for å møte Hull, mens Liverpool møter Stoke på Britannia Stadium. 

Om Liverpool ikke skulle klare å ta fjerde plassen i Premier League, er femteplassen å foretrekke. 

Da går Liverpool direkte til gruppespillet i Europa League, istedenfor den kronglete veien via kvalifisering. Kvalifiseringsrundene kan nemlig i verste fall komme før den rekordtidligere seriestarten 8. august.

Laget som havner på 6. plass må nemlig via kvalifisering, om Aston Villa skulle vinne FA-cupfinalen.

Les mer om reglene for europacupen her. 

Men lørdag festet Liverpool grepet om 5. plassen i ligaen, uten å spille selv. For både Tottenham (6. plass) og Southampton (7. plass) ga fra seg alle tre poengene. Med seier ville Tottenham vært likt på poeng med Liverpool.

Tottenham tapte 3-0 borte for Stoke. Southampton tapte 2-0 borte for Leicester. 

LES OGSÅ: England tildelt ekstra plass i Europa

Her er tabellen før og etter Manchester Uniteds kamp lørdag: