Mange kontrakter løper ut til sommeren

Steven Gerrard er ikke den eneste spilleren i Liverpools førstelagstropp som har en kontrakt som løper ut til sommeren. Hele fem spillere til er nemlig i samme situasjon.

Brad Jones, Kolo Toure, Glen Johnson, Suso og Jon Flanagan har i likhet med Gerrard kontrakter med Liverpool FC som løper ut etter denne sesongen, og alle har dermed mulighet til å forlate Anfield-klubben gratis og har muligheten til å skrive kontrakt med en ny klubb allerede nå i januar.

Jones og Toure har begge indikert at de ønsker å bli i Liverpool, melder lokalavisen Liverpool Echo. Klubben har imidlertid ikke diskutert kontraktsforlengelser med duoen, noe som tyder på at klubben kommer til å gi slipp på dem begge.

Johnson er blitt tilbudt en kontrakt som betyr en betydelig lønnsreduksjon. Høyrebacken har så langt ikke vært villig til å gå med på det, og Echo tror at London-gutten ender opp i italiensk fotball. Suso er allerede muntlig enig med AC Milan om en fireårskontrakt når hans kontrakt med de røde løper ut.

Flanagan har gått skadet hele denne sesongen. Det er en kneskade som plager høyrebacken. Echo tror at scouseren til være tilbake i spill i februar. Forsvarsspilleren ønsker å fortsette karrieren i barndomsklubben, og Brendan Rodgers har tidligere sagt at han ønsker å beholde Flanagan. Samtaler om en ny kontrakt har imidlertid dratt ut i tid, og partene er fortsatt ikke enige.

Etter at Daniel Sturridge skrev under en ny femårskontrakt i oktober har det vært stille angående kontrakter på Anfield. Klubben er mest opptatt av å få Raheem Sterling og visekaptein Jordan Henderson til å skrive under på lengre avtaler. Ingen av de to har gjort det ennå. Anfield-ledelsen har imidlertid berettiget håp om at så vil skje i løpet av den kommende måneden. Echo rapporterer om fin fremgang i samtalene. Hendersons avtale løper ut sommeren 2016, mens Sterling er på en kontrakt frem til 2017.

Echo melder at klubben også ønsker å forlenge avtalen til Philippe Coutinho, som har kontrakt til sommeren 2018.

Men dersom de ønsker å beholde ham, er klubben mer i tidsnød i forhold til Martin Skrtels kontrakt. Slovaken har bare halvannet år igjen av sin avtale. Det samme gjelder Jose Enrique, Rickie Lambert, Oussama Assaidi og Sebastian Coates. Alle kan forsvinne gratis fra klubben sommeren 2016. Vanligvis begynner klubben samtaler om en ny avtale med nøkkelspillere senest når de har to år igjen av avtalen. Det kan indikere at disse spillerne ikke vil bli satset på i fremtiden.

Lucas Leiva, Joe Allen, Fabio Borini og Mario Balotelli har kontrakter frem til sommeren 2017, mens spillere som Simon Mignolet, Dejan Lovren, Mamadou Sakho, Alberto Moreno, Adam Lallana, Lazar Markovic, Emre Can, Divock Origi, Tiago Ilori og Andre Wisdom alle har minst tre og et halvt år igjen av sine avtaler.

Den utlånte spanske duoen Iago Aspas og Luis Alberto har begge kontrakter frem til sommeren 2018, men Echo tror ikke at de to spanjolene vil bli å se i Liverpool-drakta igjen.