Mange røde mot EM-sluttspill

Det går mot at en rekke spillere fra Liverpool vil kvalifisere seg til EM-sluttspill under de to siste kvalifiseringsrundene. Se «internasjonale datoer» fremover.

De fleste land har to kamper igjen å spille i EM-kvalifiseringen, i tidsrommet 8-13. oktober. Det er de neste såkalte «internasjonale datoer»

Så langt er i tillegg til vertslandet Frankrike også Island, Tsjekkia, England og Østerrike klare for sluttspillet sommeren 2016.

I tillegg til engelskmennene i troppen er det imidlertid også en rekke øvrige spillere fra Liverpool som høyst sannsynlig kan sikre seg billett til sluttspillet, når ytterligere 15 lag vil bli klare etter de nevnte dagene i oktober.

Avgjør i de to siste kampene

I gruppe B er Belgia og Wales garantert play-off (de åtte «dårligste» treerne i de ni gruppene møtes om de fire siste plassene, beste treer går direkte videre med de som ble nummer en og to). I realiteten er det bare teori som hindrer disse to lagene å gå videre, med bl.a. Andorra som motstander i to kamper hvor belgierne behøver seier og Wales et poeng for garantert avansement.
Fra Liverpool: Simon Mignolet, Divock Origi, Christian Benteke (Belgia), mens de utlånte ungguttene Danny Ward og Jordan Williams kjemper om en plass i troppen og på laget sammen med mer erfarne Joe Allen, og kanskje også Harry Wilson.

Slovakia kunne løst ut billett ved seier mot Ukraina, men uavgjort gjør at slovakene må ha tre poeng på de to siste kampene mot Hviterussland og Luxemburg for å være sikre videre, i en gruppe C hvor de dårligst kan bli nummer tre.
Fra Liverpool: Martin Skrtel er kaptein og krumtapp i midtforsvaret.

I gruppe D er Tyskland også på terskelen til direkte avansement. Uavgjort i neste kamp mot Irland gir klarsignal for Frankrike.
Fra Liverpool: Emre Can kom bra fra sine to første seniorlandskamper den siste uka, på høyre back.

Suverene England

Gruppe E er blitt dominert av England, med åtte seire av åtte mulige. Engelskmennene har vært klare en stund, og nå også som gruppevinner kan de begynne å forberede seg til sluttspillet.
Fra Liverpool: Nathaniel Clyne og James Milner spilte begge kampene denne uka, mens Jordan Henderson og som regel også Adam Lallana er med i troppen (nå skadet). Daniel Sturridge vil være en klar kandidat om han kan komme i form etter alle skadene, mens unge Joe Gomez, Jordon Ibe og Danny Ings er outsidere.

Ungarn ligger an til 3.plass i en jevn gruppe F med lag som Nord-Irland, Romania og Finland. For nordirene vil det i likhet med Wales bli et historisk øyeblikk hvis de, som nå forventet, går til sluttspillet.
Fra Liverpool: Adam Bogdan, reservekeeper på Anfield sitter som regel også på benken for ungarerne. Ryan McLaughlin spiller på Nord-Irland U21 og kan være aktuell for et sluttspill, ikke minst hvis han skulle få suksess på utlån til Aberdeen.

Kroatia kjemper med Italia og Norge om en av de to direkte plassene fra gruppe H. Med Bulgaria hjemme og Malta borte som de to siste kampene er kroatene favoritter til å gå videre.
Fra Liverpool: Dejan Lovren er ute av startoppstillingen på landslaget, men har plass i troppen.

I gruppe I er Serbia sjanseløse, også etter at de ble trukket fra tre poeng.
Fra Liverpool: Lazar Markovic kan planlegge en lang ferie.


 

Sterk motstand for Milner, Henderson & Co

Play-off kampene spilles i midten av november, og selv om det ventelig vil være få fra Liverpool som er involvert i disse vil kvalifiserte nasjoner arrangere privatlandskamper. England spiller for eksempel borte mot Spania 13.november og hjemme mot Frankrike 17.november.

Det vil også bli spilt landskamper i påskehelgen, hvor England møter Frankrike påskeaften 26.mars.