Markering i sentrum og på ferjen

26-årsdagen for Hillsborough-tragedien markeres også i Liverpool sentrum og på den berømte ferjen som går over Mersey-elven.

Hele Liverpool by vil stå stille klokken 15.06 lokal tid i dag. Da vil 26-årsdagen for Hillsborough-tragedien markeres med et minutts stillhet ved alle offentlige kontorer. Det flagges også på halv stang ved alle offentlige bygg. Alle byens klokker ved offentlige bygninger vil ringe 96 ganger til minne om de som mistet livet i tragedien på Leppings Lane den 15.april 1989.

Den store skjermen tvers over gaten for Lime Street Station vil også vise et bilde av barna, mennene og kvinnene som omkom på Hillsborough. Samtidig vil Mersey-ferjen blåse med sine horn, og tunnelene under Mersey-elven vil stenges i ett minutt.

- Vi kommer aldri til å glemme de som omkom på Hillsborough, og denne dagen er til for å samle byen og minnes hver eneste en av dem, og også familiene og vennene de etterlot seg, sier borgermester Joe Anderson til Liverpoolfc.com.

- Jeg oppfordrer alle i Liverpool og omegn til å holde ett minutts stillhet, i respekt for de 96 som mistet livet, legger han til.

En oversikt som BBC har laget viser at 55 av de som omkom på Hillsborough var fra Merseyside. Den geografiske fordelingen forøvrig viser: 2 fra Lancashire, 2 fra West Lancashire, 4 fra Greater Manchester, 12 fra Cheshire, 1 fra Flintshire, 1 fra Wrexham, 1 fra Staffordshire, 2 fra West Midlands, 1 fra Gloucestershire, 1 fra Bristol, 1 fra Surrey, 1 fra Hertfordshire, 2 fra Greater London, 3 fra London, 3 fra Leicestershire, 1 fra Derbyshire, 2 fra South Yorkshire, 1 fra West Yorkshire.