Måtte teste formasjonen i kamper

Den lille treningsmengden i første halvdel av sesongen gjorde at endringene på Liverpools system, til 3–4–3, først ble ordentlig brukt under kamper, ikke på treningsfeltet, røper Brendan Rodgers.

– Vi spilte med den nye formasjonen mot Newcastle på bortebane, tro det eller ei, men ingen la egentlig merke til det. Og jeg har brukt den formasjonen i cupkampene, forteller manageren til talkSPORT.

Selv om Newcastle vant det oppgjøret på St. James’ Park, syntes Rodgers at laget hans spilte bra.

– Det ga oss noe å tenke på. I den kampen brukte jeg Raheem Sterling på en av kantene, og det passet ham ikke. Jeg måtte finne ut av hvor jeg kunne plassere ham i systemet slik at det fungerte.

Formasjonsendringen var helt nødvendig etter en høst hvor Liverpool slet med å score og å holde buret rent, sier han. Newcastle-kampen ble fulgt opp med tap for Real Madrid, Chelsea og Crystal Palace. Vendepunktet var da sistnevnte vant 3–1 på Selhurst Park, legger han til. Samtidig gjorde ikke kampprogrammet det enklere for sjefen.

Les også: – Vi forsvarer oss mye bedre nå

– Ettersom vi hadde så få treninger på grunn av Champions League-kampene, hvor vi spilte, restituerte, så spilte igjen, kunne jeg ikke jobbe mye med det på treningsfeltet. Vi kunne jobbe med noen deler av systemet, men det var faktisk i kamper jeg prøve å finne ut av om det fungerte.

– Nå har alt sammen falt ganske bra på plass, og vi har fått jobbe mer med det. Spillerne gjør det bra, og de har tro på systemet.