McCarthy tilbake for Everton

Everton-manageren regner med at James McCarthy endelig er klar for spill igjen når Liverpool er motstander lørdag kveld. Tviler på at Tim Howard rekker lokaloppgjøret. Nysignering med i troppen.

Den 24 år gamle midtbaneterrieren har ikke spilt for de blå siden laget tapte for Newcastle på bortebane i desember. Han har slitt med en hamstringskade de siste ukene, men kan returnere på banen i det som trolig er Evertons mest prestisjefylte hjemmekamp for sesongen.

– Han var på sykehuset og gjennomførte noen tester i går for å være sikker på at han er helt klar. Undersøkelsene viste at han er helt skadefri, og nå handler det om å klargjøre ham for match. Jeg forventer at James er med i troppen til helga, så er det fantastiske nyheter, forteller Roberto Martínez til pressen.

Les også: – Form betyr ingenting

Men i motsetning til McCarthy, som spilte hele høstkampen mot Liverpool tidligere denne sesongen, er det langt ifra sikkert at hjemmefansen på Goodison Park får et gjensyn med keeperkjempen Howard denne lørdagen. Martínez forteller at sisteskansen selv føler seg klar, men sjefen ønsker å være helt sikker på at han ikke sender amerikaneren i aksjon for tidlig.

– Tim trener nå, og det blir viktig å ta den riktige avgjørelsen. Han føler seg sterk og klar. Forslaget fra det medisinske apparatet er å gi ham enda ei uke til å komme seg, og vi ønsker ikke å ta noen risiko, sier 41-åringen.

Han legger til at de vil være ekstra forsiktige fordi det handler om en muskelskade, men er forbløffet over hvor fort Howard har kommet tilbake og hvor bra han gjør det på trening.

– Vi kommer til å se det an over de neste dagene, men legene anbefaler å la det gå ytterligere syv dager før han er tilbake på en fotballbane, så det er noe vi kommer til å ha i bakhodet.

Se bilder: Dagens Liverpool-trening på Melwood

Everton må definitivt klare seg uten Leon Osman og Steven Pienaar mot de helrøde, melder klubben på sine nettsider. Aaron Lennon, som Everton hentet på «Deadline Day» tidligere denne uka, kommer imidlertid til å inkluderes i kamptroppen. Det bekreftet Martínez nylig.