Mener landslagspausen var viktig

Jürgen Klopp forklarer at treningene siden forrige kamp definerte Liverpools taktikk på Etihad.

De røde startet uten en ren spiss mot Manchester City i kveld, og Roberto Firmino, som spilte sentralt, Philippe Coutinho og Adam Lallana bekledde gjestenes fremste linje.

Og det valgte Liverpool-manageren selv om både Christian Benteke og Daniel Sturridge var tilgjengelige. Spissduoen var i troppen, men varmet benken fra start. Det viste seg å være en genistrek.

– Det vi forsøker å gjøre, er å analysere motstanderen og se hva deres største styrke er. Og vi ser på hva vi kan gjøre som de ikke føler seg komfortable med, så går vi ut og prøver det, forklarer han til pressen.

Mens spillere som Benteke har vært på landslagssamling siden Liverpool tapte hjemme for Crystal Palace for to uker siden, har både Firmino og Coutinho trent foran Klopps øyne på Melwood.

Saken fortsetter under.

Brasil-duoen sto bak alle de tre første målene. Først ble Firmino spilt fri av Coutinho, og det påfølgende innlegget endte med selvmål og rød ledelse. Så scoret Coutinho etter en pasning av Firmino, før rollene var snudd om på 3–0.

– Jeg sa jeg visste om kvalitetene hans

Sistnevnte var stadig en trussel for Anfield-laget utover i kampen, og han var uheldig som ikke scoret flere ganger. Liverpool.no kåret også Firmino til lagets beste spiller i den sterke borteseieren.

– For noen uker siden fortalte jeg dere at jeg kjente godt til kvalitetene hans. Han har trent uforstyrret med oss i ti–tolv dager, noe som er veldig viktig. Han har vært sammen med oss på Melwood, i likhet med Phil Coutinho, og det var grunnen til at vi spilte i en slik formasjon, sier Klopp.

• Se video: Høydepunkter fra kampen

48-åringen synes begge gjorde det bra, men han skulle gjerne sett Firmino sette enda en ball i nettmaskene. Brassen hadde nemlig flere sjanser selv etter at Liverpool var oppe i en tremålsledelse, og i andre omgang brant han en mulighet alene med keeper.

– Men han hadde selvfølgelig en bra kamp, poengterer den storfornøyde Liverpool-manageren.

Saken fortsetter under.

Det var heller ikke tilfeldig at Liverpool-spillerne tvang frem en rekke feil fra Manchester City gjennom kampen. Klopp forklarer at de hadde brukt god tid på å finjustere taktikken og planen før storoppgjøret.

Utnyttet Citys svakheter

– Det er en veldig viktig faktor i fotballen, og jo bedre motstanderen er, desto viktigere er det at man gjør slike ting. Manchester City var på tabelltoppen, så på det øyeblikket var de det beste laget i England, fortsetter han.

– Vi måtte forsøke å finne noen måter som ville skape trøbbel for dem, og det var det vi gjorde. Neste poeng er at når man vinner en ball høyt i banen, så er ikke avstanden altfor stor den riktige veien, og det er selvsagt veldig viktig.

Dette var den åttende kampen til Liverpool under Klopp, og han står foreløpig med fire seire, tre uavgjortkamper og ett tap. De neste kampene på programmet er mot Bordeaux i Europaligaen og Swansea i serien på Anfield.

Etter 13 ligarunder har Liverpool seks poeng opp til fjerdeplassen på tabellen.