Mener presset ikke har økt den siste tiden

– Vi er bare noen poeng unna der vi ønsker å være i ligaen, sier Brendan Rodgers til pressen.

Den svake Liverpool-formen har gitt null poeng og stygge 1–6 i målprotokollen på lagets to siste kamper. Når de røde møter Bordeaux i Europaliga-åpningen torsdag kveld, er det nøyaktig én måned siden forrige seier.

– Man kan tape kamper, men det handler om hvordan man taper dem. De siste nederlagene er ikke sånn man ønsker å tape en fotballkamp, forteller Liverpool-sjefen.

– Et press som følger med jobben

Prestasjonene mot West Ham og Manchester United har vært lagets klart svakeste denne sesongen. Før tapene hadde Liverpool, som sto med null baklengs etter tre runder, også bare scoret to ganger. Men selv etter lørdagens mareritt på Old Trafford lar ikke Rodgers seg stresse av presset.

Les også: – Sakho skal spille i morgen

– Det er det samme som det alltid har vært. Jeg tror ikke det har økt. Det er et press som følger med når man trener en storklubb. Ingenting har endret seg i så måte. Jeg må bare konsentrere meg om å få laget til å fungere, svarer nordiren.

Saken fortsetter under.

Liverpool står med to seire og én uavgjort på de fem første Premier League-kampene denne sesongen, noe som foreløpig kvalifiserer til tiendeplass på tabellen. Samtidig er klubber som Arsenal og Manchester United, nummer tre og fire, bare tre poeng foran de helrøde.

Tror på bedre resultater

– Vi er bare noen poeng unna der vi ønsker å være i ligaen. Presset kommer alltid til å være her. Det er en del av å være manager for en så stor fotballklubb, fortsetter Rodgers, som legger til:

– I de siste kampene har vi sett at når vi ikke spiller bra, gir det oss betraktelig mindre sjanser til å vinne. Vi er nødt til å finne tilbake måten vår å spille på, og vi har sterk tro på at vi vil få resultater dersom vi klarer det.

Gjennom sommervinduet hentet klubben sju nye førstelagsspillere, mens Divock Origi sluttet seg til laget etter et år på utlån. Rodgers mener store forandringer de siste årene har gjort ting vanskeligere.

– Det har vært mange utskiftninger. Mange spillere har dratt og kommet inn. Noen verdensklassespillere har reist herfra, forteller han.

Les også: Coutinho: – Vi må beholde roen

– Det er fortsatt en lang vei igjen. Spillerne jobber fortsatt med å finne seg til rette. Min visjon for spillet, og måten jeg jobber på, er ganske klar, egentlig. Vi må finne tilbake til den måten å spille på. Vi jobber hardt for å gjeninnføre det vi hadde suksess med her tidligere.