Mer skuffet over prestasjonen enn resultatet

Etter en svak oppvisning på nasjonalarenaen har Liverpool ikke lenger noen muligheter til å løfte pokaler denne sesongen. Manageren erkjenner at laget sitt ikke fortjente mer i dag.

– Vi er svært skuffet over resultatet, men enda mer over prestasjonen. Man kan alltid tape en kamp, men da håper en iallfall at man spiller bra og gir seg selv en sjanse i oppgjøret. Jeg mener vi var nest best i dag, for å være ærlig, forteller Brendan Rodgers til pressen på Wembley.

Se kampreferat og børs: Aston Villa – Liverpool

Selv om Philippe Coutinho ga Liverpool føringen etter halvtimen, var det Aston Villa som ledet kort tid inn i andre omgang. Merseyside-laget var langt under pari på Wembley, og et viljesterkt Aston Villa-lag fortjente finalebilletten.

Rodgers beskriver spillerne som «altfor passive» fra start, og han gjorde endringer på systemet med håp om å forandre kampbildet. Liverpool skjerpet seg utover i omgangen, og det var en positiv periode rett før og under ledermålet til Coutinho. Men Aston Villa tok over spillet igjen og brukte bare noen minutter på å utlikne.

– For tamme

Til den andre omgangen byttet Rodgers inn Mario Balotelli og flyttet rundt på både formasjonen og spillere, men det var likevel Aston Villa som hadde initiativet. Og før ni minutter var gått, utnyttet de vinrøde store rom og satte inn seiersmålet.

– Vi holdt ikke på ledelsen lenge nok, og vi var for tamme sentralt på banen. Fabian Delph kom seg altfor enkelt igjennom. Vi ønsket å spille bedre i andre omgang, men vi skapte bare ikke nok, fortsetter 42-åringen.

– Det så nesten ut som anledningen og energien tok oss litt på senga. Det er sånne ting som skjer noen ganger. Det hender at man har for lyst til å vinne, og da mister man fokuset på oppgavene man skal gjennomføre. Vi er et lag som har vist strålende energi og tro de siste årene, men i dag synes det det var lavt.