Milner ber om tålmodighet

– Rom ble ikke bygget på én dag, sier James Milner om forventningene til laget med ny manager.

Entusiasmen blant Liverpool-supporterne og i mediene har vært enorm etter at Jürgen Klopp ble presentert som klubbens nye manager for en drøy uke siden. Men Milner ber folk om å ikke forvente for mye for tidlig.

Les også: Avisrunden «Imponerende uten ballen»

– Det er så mye som har skjedd de siste dagene. Det har vært tøft for manageren, som har vært på en virvelvind inn i engelsk fotball, og så er det de forventningene, det presset, som ligger på ham og laget, sier visekapteinen, ifølge Liverpool Echo.

Klopp var ivrig og karakteristisk på sidelinjen da rødtrøyene spilte 0–0 mot Tottenham lørdag ettermiddag, noe som var første gang Liverpool holdt nullen på hele ni kamper i høst.

– En god start

Samtidig løp Liverpool-spillerne betraktelig mer enn de hadde gjort frem til nå denne sesongen, slik den tyske sjefen har etterlyst i løpet av sin første uke i Nordvest-England, og nå venter seks kamper på under tre uker.

Saken fortsetter under.

– Det synes det har vært en god start. Å bytte manager er aldri enkelt. Vi har hatt noen skader, for å si det mildt, og man kommer seg ikke engang inn på behandlingsrommet for øyeblikket, forklarer Milner.

– Ble litt for ivrige

Ni førstelagsspillere var utilgjengelige på grunn av skader i Klopp-debuten, men Milner mener resultatet på White Hart Lane beviser at det, selv uten profiler som Daniel Sturridge, Christian Benteke og Roberto Firmino, «fortsatt er samme kvalitet» i klubben.

Les også: Forventes tilbake i trening denne uka

– Uten ballen var vi veldig gode; vi spilte med høy tempo. Kanskje vi ble litt for ivrige med ballen, så der kan vi bli bedre, men Rom ble ikke bygget på én dag. Det er et vanskelig sted å spille, så et positivt resultat er en god start, sier han.

På grunn av landslagsoppholdet før Premier League-runden fikk den ferske Liverpool-manageren bare tre ordinære treningsøkter med spillerne før Tottenham-kampen. Neste kamp, hjemme mot Rubin Kazan, kommer allerede torsdag.

Forberedt på at det tar tid

– Vi har kamper hver tredje dag, så det er bare en viss mengde man får gjort på treningsfeltet. Vi må rehabilitere etter kamper, og vi har mistet mange spillere, så vi kan ikke rotere mye. Så vi vet at ting vil ta tid, legger 29-åringen til.

– Han kommer for å prøve å implementere ideene sine, og det kommer til å ta tid. Han kan ikke forandre alt alene. Det vil ta noen måneder før vi ser nøyaktig hva han ønsker, men dette er en positiv start, selv om skadene har vært en nedtur.

Saken fortsetter under.

Allerede på sin første pressekonferanse sjarmerte Klopp den britiske pressen og verdens Liverpool-supportere med sin karismatiske, velkjente stil, og det fortsatte under Tottenham-kampen. Milner sier spillerne får med seg hva Klopp, som sto oppreist og dirigerte laget gjennom hele kampen, sier fra sidelinjen.

– Som en tolvte mann

– Han får levert beskjedene sine. Vi står ikke og ser på ham ettersom vi fokuserer på spillet, men man kan høre hva han sier. Det er viktig. Det er som en tolvte mann som forsøker å levere beskjedene.  Klarer han å overføre litt energi til guttene de ti siste minuttene, når vi er slitne, er det bare bra, forteller Milner.

– Han er slik han fremstår for dere. Det er ikke skuespill. Han er en fin fyr som elsker fotball og liker det han holder på med, og han vil at vi skal gjøre det samme. Han krever at vi gir hundre prosent og spiller med høy intensitet og konsentrasjon.

Les også: Origi tror målene kommer