Mindre spilletid årsaken til Gerrard-exit

I en webchat med Liverpool Echos lesere i ettermiddag har journalist James Pearce forklart Steven Gerrards avgjørelse om å skrive under for LA Galaxy med at kapteinen var forespeilet mindre spilletid i Liverpool.

Dette var spørsmålene som Pearce fikk, og svarene han ga i ettermiddagens webchat:

Vil Liverpool kjøpe en topp midtbanespiller for å erstatte Gerrard og Lucas?

- Det trenger de virkelig. Men om de kommer til å gjøre det eller ei er en annen sak. Jeg kan ikke svare på det nå. Det jeg vil si er at du kan ikke erstatte rutinerte toppspillere med unge talenter. Liverpool må kjøpe kvalitet for å erstatte Gerrard. De kan ikke ta snarveier.

Hvem vil bli vår straffeskytter neste sesong?

- God spørsmål. Det er ikke så mange kandidater når Gerrard ikke er i klubben lenger. Lambert ville vært det opplagte valget i dagens stall, men han vil sannsynligvis ikke få så mye spilletid. Sturridge bør begynne å trene straffespark.

Hva skjer med kontraktene til Flanagan og Suso, og hva skjedde med den kontrakten som Henderson ble enig med klubben om i mai?

- Flanagan, som er kontraktsløs til sommeren, har fortsatt ikke blitt enig med klubben om noen ny avtale. Samtalene har dratt ut, og jeg tror ikke det er noe på trappene med det første. Når det gjelder Suso, så ble det tidligere i dag rapportert at han drar til AC Milan på gratisovergang. Spørsmålet er om han forlater Liverpool denne måneden, eller til sommeren. Når det gjelder Henderson, så ble ikke han enig med klubben om en ny avtale i mai. Samtaler pågår. Jeg tror ikke dette vil by på problemer. Han er under kontrakt til 2016, og jeg tror han vil skrive under på en forlengelse i løpet av den kommende måneden.

Hvorfor gir Liverpool slipp på Suso?

- De holdt samtaler om en ny avtale, men kom ikke til enighet. Suso har opplagt fått et bedre tilbud fra Milan, og har bestemt seg for at tiden var inne til å flytte på seg. Jeg tror ikke Brendan Rodgers kommer til å gråte over det. Suso så aldri ut til å klare å etablere seg i Liverpool. Han har talent, men virket alltid å være litt lett. Han var inn og ut av kampene han spilte. Han er ikke noen unggutt lenger. Han er 21 år gammel, og trenger fast førstelagsspill. Det ville han ikke fått om han hadde blitt værende på Anfield.

Noe nytt om en overgang for Xherdan Shaqiri. Det har vært snakk om et lån, og en permanent overgang til sommeren?

- Jeg har ikke noe å melde om det. Vi har ikke rapporter som tyder på at Liverpool har gjenopptatt sin interesse for Shaqiri. De var interesserte i sommer, men han ble vurdert som en back up dersom Lallana-overgangen ikke ble noe av. Jeg kjenner ikke til at Liverpool er ute etter ham eller vil by for ham denne måneden.

Vil Liverpool forsøke å hente noen til klubben gratis, som Khedira eller Milner?

- Jeg er sikker på at det er noe klubben vil vurdere. Begge disse spillerne ville vært nyttige tilvekster. Jeg har alltid ment at Milner er undervurdert. Han liker seg ikke i rampelyset, men er en god proff som er veldig allsidig.

Er vi ute etter, eller i samtaler med, en rutinert keeper? Det virker veldig stille på den fronten.

- Det er veldig stille. Enten har dette blitt hemmeligholdt, og klubben vil overraske oss alle med en ny keeper, eller så har de ikke foretatt seg noe ennå. Jeg har en følelse av at det er det siste.

Siden du ikke nevnte Balotelli som straffeskytter neste sesong, så tror du at han vil være på vei bort i sommer?

- Mario er selvsagt en potensiell straffe-eksekutør dersom han er på Anfield neste sesong. Men det er grunn til å understreke dersom. Gamblingen til Liverpool da de hentet ham har ikke vist tegn til å betale seg.

Hva er grunnen til at Gerrard har gått ut og sagt at han ville ha skrevet under en ny kontrakt dersom han hadde fått tilbudet i sommer? Det virker på meg som det har vært uenighet som vi ikke har fått høre om, og det sår tvil om klubben ønsket å beholde ham?

- Det han sa må ses i sammenheng. Spørsmålet jeg stilte var: «Ville du ha blitt i klubben om du fikk tilbud om en ny kontrakt i sommer?» Hans ærlige svar var ja. Det betyr ikke at han avslo kontraktsforslaget han fikk i november fordi han var forbannet over forsinkelsen. Det betyr bare at han i juli forventet å spille hver eneste kamp denne sesongen, og dermed ville han ikke ha nølt med å skrive under på en ny kontrakt. Når kontrakstilbudet kom i november visste han at han ikke fikk spille alle kampene. Det er mulig å hevde at dersom han hadde skrevet under på en ny kontrakt i juli, og så hadde funnet ut i november at hans spilletid ble begrenset, så ville han ha blitt misfornøyd. Den viktigste grunnen til at han flytter på seg er spilletid.