Misfornøyd med U21-systemet

Akademisjef Alex Inglethorpe mener det engelske reservelagsopplegget bør endres.

For tre år siden ble reservelagsserien lagt om til Premier League U21. Liverpools akademisjef Alex Inglethorpe mener systemet bør endres.

 

– Under 21-opplegget må vurderes på ny. Etter min mening kan du ikke spille flere kamper for U18 enn du gjør på U21-nivå, sier Inglethorpe til Liverpool Echo.

 

Liverpool U21 har kun spilt tre ligakamper siden september. En klubb kan stille med tre utespillere over 21 år, men gjør det sjelden, og har hatt en gjennomsnittsalder på 19 år denne sesongen. Det gjør at nivået ikke blir konkurransedyktig nok til å forberede ungguttene til spill på førstelagsnivå.

 

(Saken fortsetter under bildet)

 

– Det gir ingen mening. Nivået i kampene vil bli langt høyere dersom spillerne forberedes riktig. Se på den tyske modellen. De har U17, U19 og så U23-lagene på et seniornivå. Det er det samme i Spania, Portugal og Frankrike, sier han videre. De tyske lagene har U23-lag som spiller på det tredje nivået i Tyskland.

 

– Det neste nivået etter U19-fotball er seniorfotball. Det er nok et nivå som mangler i England, legger han til.

 

Jürgen Klopp har hintet til at Liverpool har sendt for mange spillere ut på lån. 

 

– Vi vil omstille oss etter managerens ønske. Alt vi ønsker er å gi erfaring og muligheter til guttene våre og forberede dem til å ta det siste steget. Vi ønsker alltid det siste til slutt - at de blir førstelagsspillere. Dersom de ikke trenger den erfaringen med å gå på utlån først er det greit. Det er ikke alle spillere som trenger det. Raheem Sterling trengte det ikke, mens Jordon Ibe trolig gjorde det.