Mistet miniderbyet på grunn av skade

Klubbens U21-sjef bekrefter overfor lokalavisen at Jerome Sinclair (18) er satt ut av spill i to uker.

Den unge målmaskinen var nær scoring sesongpremieren mot Chelsea, men var ikke i troppen da Liverpool rotet vekk en tremålsledelse mot Everton onsdag kveld. Michael Beale forteller Liverpool Echo hvorfor:

– Han fikk en smell og kommer til å være ute i 14 dager, noe som var synd ettersom han skulle spille mot Everton. Under kampen mot Chelsea jobbet han steinhardt og brant noen sjanser som han er frustrert over.

Spissen, som fikk Premier League-debuten i mai, har vært linket bort fra klubben de siste ukene, særlig etter at han ikke ble inkludert til førstelagets sesongoppkjøring i Asia og Australia i juli.

Saken fortsetter under.

ANGREPSTALENT: Sinclair i aksjon forrige sesong. (Video: Scout Baller/LFCTV/YouTube) 

– Enestående holdning

Beale sier videre at det ikke er noen nyheter om Sinclairs situasjon på Merseyside, men han er samtidig storfornøyd med hvordan tenåringen fremstår under treningene.

– Jeg jobber med Jerome hver dag. Han er veldig positiv, og vi fortsetter bare fremover med Jeromes naturlige utvikling. Disse tingene tar litt tid å løse, og jeg er ikke involvert i prosessen, forklarer treneren, og legger til:

– Men Jeromes innstilling til trening har alltid vært enestående. Og det er grunnen til fremgangen hans forrige sesong, for han møter opp hver dag og ønsker å jobbe hardt. Man må være forsiktig med ting i pressen fordi folk kan høre et rykte og dra det litt for langt fra sannheten.

Sinclair, med over 20 mål på akademinivå forrige sesong, har totalt tre innhopp for førstelaget. Han ble først tidenes yngste Liverpool-spiller i ligacupen for snart tre år siden, før han fikk noen ligaminutter borte mot Chelsea og hjemme mot Crystal Palace på tampen av forrige sesong.

Se Sinclairs spillerprofil på liverpool.no her!

Tidligere på våren var Sinclair lånt ut til Wigan, men der fikk han bare én kamp. I mai meldte engelsk presse at Liverpool startet samtaler med unggutten om en ny kontrakt, noe partene da fortsatt ikke er blitt enige om.