Moreno trives godt på Merseyside

Alberto Moreno (22) føler 3-4-3-formasjonen til Liverpool passer kvalitetene hans ypperlig.

Moreno har blitt en populær mann blant Liverpool-fansen etter overgangen fra spanske Sevilla i fjor sommer, og venstrebacken sier til Liverpools offisielle nettsted at han har funnet seg til rette i England.

– Jeg fikk en varm velkomst av Liverpool-supporterne. Det gjorde at jeg raskt følte meg komfortabel her. Det er viktig for en spiller å tilpasse seg livet i ny klubb, ny by og nytt land, så det godt når alle ønsker deg velkommen. Det gjør det lettere for spilleren å tilpasse seg og bli værende i klubben i lang tid, sier Moreno.

Les også: Moreno er lykkelig i Liverpool

Spanjolen var en publikumsfavoritt i moderklubben Sevilla, der han også var en populær mann i garderoben. Moreno sier at han bare har gode ting å si om Sevilla-fansen, og venstrebacken sammenligner Liverpool-tilhengerne med supporterne av hans tidligere klubb.

– I tillegg til å vinne kamper, vil alle supportere se spillerne gi alt på banen. Jeg synes vi har gjort det den siste tiden, og det kan fansen se. Vi skal fortsette slik resten av sesongen, lover han.

Liverpool-manager Brendan Rodgers la om til 3-4-3 før kampen mot Manchester United i desember, og siden har rødtrøyene vært blant formlagene i europeisk toppfotball. Alberto Moreno synes formasjonen passer ham godt, for 22-åringen var flankespiller som junior i moderklubben Sevilla.

– Jeg liker denne formasjonen. Den tillater meg å angripe oftere, og det er noe av det jeg liker best. Selvsagt har vi defensive plikter, men systemet gir meg mer frihet til å angripe. Formasjonen passer spillertypene vi har. Alle gjør sitt beste for å bidra både offensivt og defensivt, forklarer backen.

Les også: Moreno forteller om supermålet

Moreno snakker foreløpig ikke engelsk, men andalusieren tror språket snart er på plass. Han trives likevel godt både på Merseyside og i Premier League, som han har tilpasset seg godt.

– Kampene er veldig tøffe, og man må gi alt hele tiden. Ett sekunds sløvhet kan koste deg et baklengsmål. Lagene er både offensive og defensive på samme tid, og jeg tror det passer spillestilen min godt. Jeg liker Premier League; kvalitetene og stilen min passer ypperlig til å spille her, avslutter Moreno.