Motstanderen: Det blir tøft og jevnt

På søndag spiller Liverpool borte mot Southampton i det som vil bli en meget viktig kamp i jakten på Champions League-plassene. Vi har tatt en prat med Southampton-legenden Claus Lundekvam.

Hvor fornøyd er du med sesongen så langt?

 

- Det er helt eventyrlig. Det at vi ligger der vi ligger, og det vi har fått til. For meg som sitter på utsiden som supporter, selv om jeg har tette bånd til klubben, er det helt utrolig.

 

Hva tenker du om Ronald Koeman?

 

- Han har ikke vært der så lenge. Han kom litt til duk og dekket bord når jeg tenker på Pochettino og tre-fire mann som står bak den revolusjonen som Southampton er i ferd med å levere. Ronald Koeman var et veldig viktig valg for de, fordi han representerer de verdiene klubben står på på akademisiden, og har videreført fotballen. Han har vært veldig viktig. Han er flink, ydmyk, og har gjort laget de litt mer kyniske. Det er han kjent for. Jeg synes han har gjort en fantastisk jobb. 

 

Hvordan er stemningen i Southampton for tiden?

 

- Jeg snakker med guttene av og til, og det finnes ikke nerver og press. De har bare klinkende tro på det de holder på med, og derfor får de resultatene. Det er et utrolig høyt nivå. Stemningen er veldig god, det skal jeg love deg. Jeg reiser bort i kveld og skal selv se kampen på søndag.

 

Hvem bør Liverpool se opp for?

 

- Med enkeltspillere, så er det ikke godt å si hvem som har dagen, men det handler om det kollektivet. Det er deg jeg er nødt til å fremheve, og det er det sterke. Det er et lag som er uredd, og veldig trofast til sin spillestil med tro på egne ferdigheter og det de holder på med. Jeg håper bare ikke de blir overmodige. Det er litt av nøkkelen for at de skal kunne få med seg et godt resultat. Det er hjemmebane, og stort press selv om de kanskje ikke føler det. De må gå ut og kose seg, og tenke på det som en helt vanlig kamp, uten tanke på plassering på tabellen. Det handler om kollektivet, og så vil jeg påstå at Southampton er det best trente laget i Premier League. De har en ekstrem arbeidsmoral, og er i stand til å male hvilket som helst i stykker.

 

Hva er håpet foran vårsesongen?

 

- Jeg tenker at vi realistisk sett ikke klarer å bite oss fast i topp fire. I drømmene våre - selfølgelig, det kan skje, men jeg tror ikke det er realistisk. Det avhenger veldig av denne kampen i helgen. Denne kampen er ekstremt viktig. Slår vi Liverpool i helgen er vi syv poeng foran, og det skal selv Liverpool slite med å ta igjen. Jeg tror ikke dette Southampton-laget vil kollapse. Det kan gå på en smell her og der, men vil ikke avgi så mange poeng eller gå på en lang tapsrekke. Jeg vil være eventyrlig fornøyd dersom vi klarer topp seks.

 

Hva tenker du om Liverpool denne sesongen?

 

- De har vært litt varierende. Nå har de fått seg et løft og virker til å få orden på ting. Det er et lag som eg selvfølgelig har fulgt tett, siden jeg har vokst opp med som Liverpool-supporter, og har et tett forhold til etter å ha spilt mot uttallige ganger. De overpresterte litt i fjor synes jeg, og ligger der jeg føler de bør ligge akkurat nå. De har en sjanse på topp fire de også - dersom de klarer å mobilisere. Det viktigste for Liverpool er å holde de viktigste spillerne friske, og da tenker jeg på Sturridge og de gutta der. 

 

Hvilken mottakelse vil Adam Lallana få på søndag?

 

- Jeg håper og tror at han blir godt tatt i mot. At det blir noe piping, det tror jeg. De ekte Southampton-supporterne har forståelse for den overgangen og at han ville til Liverpool, men det er litt fryd i det at vi ligger over dem på tabellen og kan med en seier legge de sju poeng bak oss - men jeg håper de gir han en god velkomst.

 

Hvem tar Champions League-plassene?

 

- Jeg tror det blir de samme gamle. Jeg tror det vil stå om én posisjon. City og Chelsea vil være der oppe, og Arsenal vil være der oppe. Da er det liksom Liverpool, Tottenham, Southampton og Manchester United som må kjempe om den siste. Det er vanskelig å si. De tre første er jeg ganske sikker på.

 

Hva er ditt resultattips for kampen?

 

- Hadde jeg visst det hadde jeg vært en rik mann. Jeg tror det blir en tøff og jevn kamp, og håper for underholdningens del på en tidlig scoring. Da vil vi få se to veldig gode lag som kan åpne seg og gi veldig mye offensivt. Det kan fort ebbe ut i en 1-1.

 

Southampton - Liverpool spilles søndag kl. 17.15, og sendes direkte på TV2 Sport Premium.