Motstanderen: Spår jevn kamp

Lederen av Scandinavian Hammers - Tore Søyland - her avbildet sammen med West Ham-keeper Adrian, spår en jevn batalje og tipper 1-1 når hans kjære Hammers gjester Anfield kommende lørdag.

35-åringen fra Jæren er leder for en supporterklubb med 800 medlemmer, der møtested nummer 1 er nettsiden westhamunited.no. Søyland har vært West Ham-supporter siden 1986, og er sesongkortholder på Upton Park. Til daglig jobber han som sportsjournalist i Viasat Sport, og kan følges på Twitter på @toredicanio.

Vi har stilt Tore noen spørsmål i forbindelse med lørdagens ligakamp, der Liverpool på 8.plass i Premier League møter et West Ham-mannskap som ligger på plassen foran de røde, og som har sanket ett poeng mer.

– Hvordan ser du for deg kamputviklingen på lørdag?

Det er rett og slett veldig vanskelig å spå. Vi husker alle hvordan West Ham gikk rett i strupen på Liverpool det første kvarteret på Boleyn Ground, og det avgjorde jo hele kampen. I den kampen var West Ham soleklart best. Jeg tror ikke på noe lignende nå, men uforutsigbarheten til West Hams kamptaktikk har vært en av suksessfaktorene til klubben denne sesongen. Det som er helt sikkert er at West Ham kommer til å gå for tre poeng, og Big Sam kommer helt sikkert ikke til å parkere bussen. Slikt sluttet vi med forrige sesong. Det blir interessant å se hvilket lag Rodgers starter med nå, etter 120 minutter og tap mot Chelsea i går kveld. Men det er ingen tvil om at jeg har vært imponert av Liverpools spill i det siste. Bra tempo.

– Hvem av West Hams spillere bør Liverpool se opp for?

Det er selvsagt fristende å svare de to ex Liverpool-spillerne, Carroll og Downing. Andy Carroll, i storform, mot Liverpool på Anfield. Interessant. Ellers har Stewart Downing endelig fått spille i den posisjonen han er best i - i en fri rolle bak spissene på toppen av en diamant. Med fem scoringer og sju assist har han vært blant Premier Leagues beste offensive midtbanespillere denne sesongen. Jeg vet at dere Liverpool-supportere må klype dere i armen når dere leser slikt, men jeg overdriver faktisk ikke. Han har vært en åpenbaring! Til slutt vil jeg også nevne Diafra Sakho. Kanskje det beste kjøpet i Premier League i sommer når man tenker pris vs. kvalitet. Scorer mål i bortimot hver eneste fotballkamp han spiller.

– Hvor fornøyd er du med sesongen så langt?

West Ham har gjort sin beste sesong siden 1986. Det sier egentlig alt. Både resultatmessig og spillemessig har klubben tatt enorme steg.

– Hva synes du om manager Sam Allardyce?

Big Sam er inne i sin fjerde sesong nå. Ordnet opprykk på første forsøk, 10. plass i comeback-sesongen, og 13. plass i den vanskelige andresesongen i Premier League. Denne sesongen har han tatt The Hammers til nye høyder. Fikk kritikk for spillestilen de første sesongene, men har lykkes enormt bra i år med både ny underholdende spillestil (4-4-2 med diamant) og svært mange gode signeringer i sommer.

– Hvordan er stemningen rundt The Hammers for tiden?

Helt topp. Alle er egentlig fornøyde med alt. Resultatene er over all forventning og spillet er både effektivt og meget underholdende å se på. Det er fantastisk å være Hammer for tiden.

– Hva er håpet foran vårsesongen?

Drømmen er selvsagt Europacup-spill, men det mest realistiske er nok å kjempe om en plass omkring 7-9. plass. Da blir alle fornøyde. Den viktigste forandringen i år er at vi har gått fra 4-5-1 og noe destruktivt spill, til 4-4-2 og flott fotball.

– Hvordan tror du det går med Liverpool denne sesongen?

Jeg tippet Liverpool på 4. plass før sesongen, og står ved det. Med Sturridge tilbake vil det løsne. Formkurven peker oppover.

– Hvilken Liverpool-spiller frykter du mest?

Det er nok Sterling, hvis jeg bare skal velge én. West Ham har ikke verdens raskeste forsvarere, og Sterling har imponert meg mye nå de siste matchene.

- Hva er ditt beste Anfield-minne?

Ettersom West Ham ikke har vunnet på Anfield siden 1963, har jeg dessverre ikke mange positive minner fra Anfield som er West Ham-relatert. Skal jeg trekke frem noe annet så må det være de fantastiske Champions League-semiene mot Chelsea for snaut 10 år siden. Husker spesielt det enorme trøkket fra tribunene. 

- Hva er ditt verste Anfield-minne?

Liverpool-West Ham 2-0 i 2005. Jeg var selv på Anfield denne kampen, og det var total enveiskjøring. Tror ikke West Ham hadde et eneste skudd på mål. Det hjalp ikke akkurat at trafikken rundt hele Birmingham var stengt, og bussturen hjem til London E13 tok seks timer..

– Hva er ditt resultattips for kampen?

1-1. Carroll og Gerrard. Setter man lagene opp mot hverandre tror jeg en upartisk ekspert ville sagt at lagene er omtrent like gode på papiret. På en tippekupong er nok dette en klassisk HU.

Vil avslutningsvis ønske begge lags supportere lykke til!