Mr. Liverpool

Brendan Rodgers ble under sin pressekonferanse på Melwood i dag bedt om å beskrive Steven Gerrard med ett ord. «Liverpool» lød svaret.

Steven Gerrard er i ferd med å avslutte sin 17 år lange Liverpool-karriere, og det ble også hovedfokus under Brendan Rodgers sin pressekonferanse før 34-åringens siste hjemmekamp, mot Crystal Palace i morgen.

- Jeg har spurt flere mennesker, inkludert flere i staben min, hvordan de vil beskrive Steven med ett ord. Jeg har fått de svarene dere alle har hørt før, som «genuin», «kvalitet» og «verdensklasse». Alle adjektivene dere journalister bruker for å beskrive ham. Men for meg er «Liverpool» det ordet som best beskriver ham. Da snakker jeg ikke bare om Liverpool som fotballklubb, eller Liverpool FC og lagets supportere, men om byen Liverpool.

- Dette er en fyr som virkelig bryr seg om sitt folk. Han elsker byen. Han har hatt flere muligheter til å dra herfra til prestisjetunge klubber, men Liverpool er hans hjem. Dette er hans sted, dette er folkene han elsker. Han vokste opp like rundt hjørnet her, og fikk spille for klubben han holdt med.

- Han har gitt mer til denne byen enn noen politikere har klart å gi. Han har støttet lokale sykehus og lokale veldedighetsorganisasjoner gjennom alt det veldedighetsarbeidet han har drevet med, uten at det har fått spesielt stor oppmerksomhet.

- Så når jeg skal beskrive Steven med ett ord, så blir det «Liverpool».

- Han er et vidunderlig symbol for folkene her, og et utrolig, utrolig ikon for denne fotballklubben.