Nærmer seg uavgjortrekord

Før kveldens cupkamp har Liverpool spilt uavgjort i hele åtte av sine ni siste opptredener.

– Når det gjelder andelen av uavgjort, virker det ikke som om noe kan matche den nåværende rekken, om man teller med Carlisle-kampen, sier statistiker Ged Rea til Liverpool Echo.

Det startet med Europaliga-åpningen mot Bordeaux i september, der Adam Lallana sikret Liverpool ett bortepoeng. De to foregående kampene, mot West Ham og Manchester United, hadde endt med stygge 1–6 sammenlagt.

Sju ganger 1–1

Så fortsatte resultattavlene å vise samme resultat: 1–1. Først i hjemmemøtet med Norwich, der Danny Ings ga de røde ledelsen, før samme mann var eneste Liverpool-spiller i målprotokollen mot Carlisle i ligacupen.

Der gikk det riktignok videre til ekstraomganger og senere en straffekonkurranse som Liverpool vant, men tallene fra Ged Rea baserer seg kun på kamper med 90 ordinære minutter.

Avviket i resultatene den siste drøye måneden kom mot Aston Villa på Anfield lørdag 26. september. Liverpool scoret tre ganger for første gang siden februar, og selv om Birmingham-klubben skapte spenning med to nettkjenninger, vant de røde 3–2.

Saken fortsetter under.

I de to påfølgende kampene, noe som også var Brendan Rodgers’ to siste som Liverpool-sjef, hjemme mot Sion i Europaligaen og borte mot Everton, endte sedvanlige 1–1.

Kan tangere uavgjortrekorden

Og så langt har det fortsatt slik med Jürgen Klopp bak roret: Etter en målløs debutkamp mot Tottenham i hovedstaden, har Liverpool, igjen etter å ha tatt ledelsen, spilt 1–1 i sine to kamper før i kveld.

Et liknende forhold mellom antall uavgjort og kamper har Liverpool aldri opplevd i sin 123 år lange historie, ifølge Ged Rea. Spiller laget uavgjort også i kveld, tangerer de rekorden, seks, for antall uavgjortkamper på rad.

Det skjedde i Bob Paisleys første sesong som Liverpool-manager. Mellom februar og mars 1975 spilte de røde uavgjort mot West Ham, Everton, Chelsea, Burnley, Sheffield United og Leicester på rad. Kamp nummer sju, som var mot Tottenham på White Hart Lane, endte for øvrig med tomålsseier.

Les også: Klopp skrev «TERRIBLE» på tavla

Fire sesonger tidligere, i 1970/1971, ble også Liverpool-fansen vant til uavgjortresultater. I en periode spilte rødtrøyene det seks ganger på sju forsøk, og ligastatistikken på hjemmebane viste elleve seire, hele ti uavgjort og null tap.

– I løpet av 42 ligakamper scoret vi faktisk bare 42 mål, legger Liverpool-statistikeren til.

Avisen trekker også frem 1990/1991-sesongen, der Liverpool, med Kenny Dalglish i sjefsstolen, blant annet spilte uavgjort sju ganger på ti kamper. I tillegg står 1937/1938- og 1921/1922-sesongen frem med henholdsvis åtte og sju uavgjortresultater på tolv kamper.

Kveldens møte med Bournemouth i ligacupen spilles klokka 20.45 norsk tid.

Se full oversikt: Terminlisten 2015/2015