Nesten to uker til neste førstelagskamp

Det er bare Liverpools juniorlag som skal ut i aksjon kommende helg. På grunn av landslagsfotball er det hele tolv og fjorten dager til A- og U21-laget spiller igjen. Men på søndag fylles Anfield likevel.

Rødtrøyene kunne satt prikken over i-en på en fantastisk periode før Premier League-pausen, men Manchester United satte en stopper for det i går ettermiddag. Dermed har rivalene, som før nordvestderbyet risikerte å bli forbigått av de helrøde på tabellen, et forsprang på fem poeng når det gjenstår åtte serierunder.

Rett bak Brendan Rodgers’ menn jager samtidig både Southampton og Tottenham, som begge har ett fattig poeng opp. Og slik vil tabellen bli værende i tolv dager til, for før Arsenal venter Liverpool lørdag 4. april, byttes ligafotballen ut til fordel for landskamper.

Les også: Tror på sterk avslutning

Det samme gjelder U21-serien. Der kjemper Liverpool helt i toppen. Med seks runder igjen å spille ligger topplasserte Manchester United bare poenget foran de røde fra Merseyside, som i tillegg har én kamp til gode i sesonginnspurten.

Laget smadret West Ham sønder og sammen på fredag, da Ryan McLaughlin scoret to av de rødes fem mål, og dersom våren ender uten feilskjær, kan Liverpool-spillerne løfte ligatittelen i mai.

TV-kamper i helga

Neste kamp spilles riktignok ikke før mandag 6. april. Da kommer nedrykkstruede Fulham til Langtree Park i St. Helens, før tre strake bortekamper venter Michael Beales offensive mannskap.

Likevel får supporterne muligheten til å se Liverpool-spillere på Merseyside kommende. Juniorlaget, som stilte med et uvanlig ungt mannskap og slo Leicester på lørdag, tar imot Wolverhampton på akademiet i Kirkby om fem dager, og oppgjøret sendes direkte for abonnementer på nettjenesten LFCTV GO.

Celebert selskap foran The Kop

Dagen etter er Steven Gerrard og Jamie Carragher kapteiner på hvert sitt lag foran et fullsatt Anfield-publikum. Da spilles nemlig den mye omtalte veldedighetskampen, hvor blant andre Luis Suárez, Fernando Torres, Thierry Henry og John Arne Riise er involvert.

Se lagene som skal spille her!

Oppgjøret, hvis inntekter går til barn og sykehus via Liverpool FC Foundation, vises direkte på både TV 2 Sport Premium og LFCTV GO søndag 29. mars, altså om seks dager. Avspark er klokka 16.00 norsk tid.